Tort cu crema de ghimbir

de Satisfyyourcravings in Torturi, 11 Noi 2012 | 2509 vizualizari

 

Un tort surprinzator, delicios, propus de Gordon Ramsay in "Ultimate Cookery Course" episodul 11- Baking. La reteta originala am mai adaugat cateva condimente pentru a-l transforma intr-un desert cu aroma de Chai.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 175 grame faina
  • 175 grame zahar
  • 175 grame unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • o lingurita esenta de vanilie
  • o lingurita scortisoara pudra
  • o lingurita cuisoare pudra
  • jumatate lingurita cardamom pudra
  • cateva boabe de piper negru pudra

Pentru crema:

  • 200 ml smantana
  • o bucata mare de ghimbir

Pentru glazura:

  • 150 grame ciocolata neagra
  • 150 grame creme fraiche
  • 50 grame unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ghimbir:

Cele 175 de grame de unt se mixeaza cu zaharul pana se albeste incepand cu viteza mica, apoi cu viteza ceva mai mare. Se adauga ouale unul cate unul si se mixeaza dupa fiecare adaugare.  Se adauga vanilia, praful de copt, scortisoara, cuisoarele, piperul, cadamomul si faina cernuta si se amesteca cu o spatula pana la omigenizare. Daca aluatul este prea ferm se adauga putin lapte pentru a obtine un aluat pastos.

Se toarna aluatul uniform intr-o tava cu pereti/ fund detasabil tapetata cu faina si unt si se introduce la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa 5 minute la racit in tava, apoi se scoate pe un grilaj de metal pentru a se raci. Dupa ce se raceste, se taie blatul transversal in 2 parti egale. 

Intre timp, se bate smantana pana formeaza creste moi. Se lasa 2 minute deoparte pana se da ghimbirul pe razatoarea mica, obtinand un piure fin. Se adauga ghimbirul peste smantana si se amesteca cu telul pana la omogenizare. Se pastreaza la frigider.

Se incalzeste creme fraiche impreuna cu mierea. Ciocolata se taie bucati si se aseaza impreuna cu untul intr-un bol. Peste ciocolata se toarna creme fraiche si se amesteca pana la omigenizare. 

Pentru asamblare, peste felia de blat de la baza se aseza cu generozitate crema de ghimbir. Deasupra se aseaza cealalta felie de blat si se apasa usor pentru a uniformiza crema. Cu un polonic se toarna glazura de ciocolata prin miscari circulare astfel incat toata suprafata tortului sa fie acoperita cu ciocolata. 

 

TIPS-URI

1

Daca se consuma a doua zi, aromele sunt mult mai intense si blatul mai putin crocant.

2

Am folosit o tava cu diametrul de 20 de cm.

COMENTARII (10)

mihaelar63 1

12.11.2012, 17:30

Super

Angelina_Elena 1

12.11.2012, 17:41

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 16:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: