Tort cu crema de gris

de gaby_gabytza in Torturi, 28 Feb 2014 | 6517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 7 oua
  • 50 ml ulei
  • 150 ml compot zarzari
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri cacao
  • crema
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri gris
  • 1 lingura cacao
  • esenta vanilie
  • 200 g zahar pudra
  • capsuni congelate
  • decor
  • banana
  • portocala
  • 1 plic tort gelee transparent
  • visine din compot
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de gris:

Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul,treptat adaugam compotul si uleiul.Separat mixam albusurile spuma cu un praf sare si rasturnam peste galbenusuri.Mixam impreuna si adaugam faina in ploaie amestecata anterior cu praful de copt si cacaoa.Pregatim o tava cu pereti detasabil si o tapetam cu hartie de copt si rasturnam blatul.Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Crema-punem laptele la fiert si oprim focul dupa ce a fiert.Galbenusurile le amestecam cu zaharul ,cacaoa si esenta.Rasturnam galbenusurile peste lapte si il amestecam.Dupa punem din nou crema pe foc si amestecam usor la foc mic.Treptat adaugam lingurile de gris si lasam sa fiarba pana se ingroasa crema amestecand continuu.Punem capsunile congelate in cuptorul cu microunde timp de 1 min.Adaugam capsunile intregi si mixam 1 min crema.Lasam 5 min sa se raceasca.

Taiem blatul in 3 felii.

Folosim o tava cu pereti detasabili si asezam prima felie de tort(eu am insiropat feliile de tort cu siropul lasat de capsuni)adaugam jumatate din crema- a 2 a felie de tort -restul de crema iar deasupra ultima felie de tort.

Feliem banana si portocala,scoatem visinele din compot si le lasam sa se scurga.Pregatim plicul de tort gelee conform instructiunilor de plic si il rasturnam peste fructele asezate pe tort.

Dam la frigider minim 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

dantes 1

01.03.2014, 08:00

delicios

gaby_gabytza 1

01.03.2014, 15:08

va multumesc

gaby_gabytza 1

01.03.2014, 15:08

veronica chiar a fost super bun nici eu nu prea fac creme cu gris

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu trandafiri