Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni

de mirela0911 in Torturi, 28 Iun 2016 | 1249 vizualizari

 

Este un tort racoros, bogat in fructe de sezon si care merge perfect pe caldura aceasta! 

 

INGREDIENTE

Pt.blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 180 g faina

Pt. crema:

  • 400 g iaurt grecesc
  • 160 g zahar pudra vanilat
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 300 g capsuni
  • 500 g cirese
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml apa

Pt.sirop:

  • 250 ml apa
  • 40 g zahar
  • coaja de portocala

Pt.ornat:

  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 plic jeleu rosu Dr.Oetker
  • 2 lg zahar
  • cateva capsuni si cirese
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna in fir subtire peste spuma. Se amesteca usor, apoi se toarna faina in 2-3 reprize, amestecand cu miscari usoare de jos in sus pana la omogenizare. Se toarna intr-o tava rotunda de tort si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasa, de preferabil peste noapte. Blatul se taie in doua pe orizontala.

Crema: Ciresele se spala si se curata de samburi. Capsunile se spala si se rup coditele. Iaurtul se amesteca cu 120 g zahar pudra vanilat. Frisca se bate cu restul de zahar pudra pana se intareste. Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se amesteca iaurtul cu frisca, se toarna gelatina si se omogenizeaza. Se adauga ciresele rupte in doua. Se amesteca usor.

Sirop: Se prepara un sirop din apa, zahar si coaja rasa de portocala.

In tava in care s-a copt tortul, se aseaza o parte a blatului. Se insiropeaza. Peste blat se pun capsunile taiate in jumatate si cu partea taiata in jos. Se toarna apoi crema, se niveleaza si se aseaza cel de-al doilea blat insiropat. Se da tortul la rece pentru a se întări crema, de preferat peste noapte.

Smantana pentru frisca se mixeaza bine cu zahărul pudra vanilat. Se unge tortul cu un strat subtire de frisca. Deasupra, pe mijloc, se aseaza capsunile si ciresele. Se prepara jeleul conform instructiunilor si se toarna peste fructe. Cu restul de frisca se orneaza tortul, facand moatze sau trandafiri sau dupa imaginatie. Se da la rece inainte de a fi servit.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi oricefel defructe de sezon

2

Se poate orna dupa preferinte si imaginatie.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni 448991
retete culinare - Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni 448992
retete culinare - Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni 448993
retete culinare - Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni 448994
retete culinare - Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni 448995
retete culinare - Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni 448996
retete culinare - Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni 448997
retete culinare - Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni 448998
retete culinare - Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni 448999
retete culinare - Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni 449000
retete culinare - Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni 449001

COMENTARII (9)

Rocsi 1

29.06.2016, 19:58

Foarte, foarte bun. As servi o feliuta!

mirela0911 1

29.06.2016, 20:14

Va multumesc! Intr-adevar foarte bun este!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 10:56

bun bun si frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59