Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni

de mirela0911 in Torturi, 28 Iun 2016 | 6316 vizualizari

 

Este un tort racoros, bogat in fructe de sezon si care merge perfect pe caldura aceasta! 

 

INGREDIENTE

Pt.blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 180 g faina

Pt. crema:

  • 400 g iaurt grecesc
  • 160 g zahar pudra vanilat
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 300 g capsuni
  • 500 g cirese
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml apa

Pt.sirop:

  • 250 ml apa
  • 40 g zahar
  • coaja de portocala

Pt.ornat:

  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 plic jeleu rosu Dr.Oetker
  • 2 lg zahar
  • cateva capsuni si cirese
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna in fir subtire peste spuma. Se amesteca usor, apoi se toarna faina in 2-3 reprize, amestecand cu miscari usoare de jos in sus pana la omogenizare. Se toarna intr-o tava rotunda de tort si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasa, de preferabil peste noapte. Blatul se taie in doua pe orizontala.

Crema: Ciresele se spala si se curata de samburi. Capsunile se spala si se rup coditele. Iaurtul se amesteca cu 120 g zahar pudra vanilat. Frisca se bate cu restul de zahar pudra pana se intareste. Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se amesteca iaurtul cu frisca, se toarna gelatina si se omogenizeaza. Se adauga ciresele rupte in doua. Se amesteca usor.

Sirop: Se prepara un sirop din apa, zahar si coaja rasa de portocala.

In tava in care s-a copt tortul, se aseaza o parte a blatului. Se insiropeaza. Peste blat se pun capsunile taiate in jumatate si cu partea taiata in jos. Se toarna apoi crema, se niveleaza si se aseaza cel de-al doilea blat insiropat. Se da tortul la rece pentru a se întări crema, de preferat peste noapte.

Smantana pentru frisca se mixeaza bine cu zahărul pudra vanilat. Se unge tortul cu un strat subtire de frisca. Deasupra, pe mijloc, se aseaza capsunile si ciresele. Se prepara jeleul conform instructiunilor si se toarna peste fructe. Cu restul de frisca se orneaza tortul, facand moatze sau trandafiri sau dupa imaginatie. Se da la rece inainte de a fi servit.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi oricefel defructe de sezon

2

Se poate orna dupa preferinte si imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

29.06.2016, 19:58

Foarte, foarte bun. As servi o feliuta!

mirela0911 1

29.06.2016, 20:14

Va multumesc! Intr-adevar foarte bun este!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 10:56

bun bun si frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de visine, iaurt si nuci