Tort cu crema de iaurt si afine

de katty in Torturi, 10 Feb 2015 | 6189 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 1 lingura cacao,
  • 4 linguri faina
  • sirop:
  • 200 ml apa ,
  • 3 linguri zahar,
  • esenta de cafea
  • crema:
  • 280 gr iaurt,
  • 200 gr frisca lichida,
  • 300 gr afine,
  • 3-4 linguri zahar,
  • 1 plic gelatina
  • decor:
  • 150 gr ciocolata+1 lingura frisca lichida ,
  • inimioare de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si afine:

Pentru blat separati ouale ,apoi bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare.Adaugati zaharul si bateti in continuare pana zaharul se topeste si capata consistenta unei smantani groase.Adaugati galbeniusurile ,omogenizati ,apoi turnati in ploaie faina amestecata cu cacao.Amestecati usor cu o lingura de lemn  pana se omogenizeaza ,apoi turnati intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina .Dati la cuptorul preincalzit  pana este gata .Lasati blatul sa se raceasca ,apoi taiati in doua felii pe orizontala.


Pentru sirop puneti la foc apa cu zaharul si amestecati pana se topeste zaharul.Dati jos ,lasati sa se raceasca ,apoi puneti esenta de cafea.
Pentru crema puneti afinele la foc cu zaharul si 70 ml apa ,lasati sa dea un clocot si sa se topeasca zaharul ,apoi dati jos si amestecati cu gelatina hidratata in 2 linguri apa rece.Lasati sa se racoreasca ,apoi amestecati cu iaurtul ,apoi cu frisca batuta spuma tare.
Montati tortul in forma in care a fost copt blatul ,alternand feliile de blat insiropate cu crema.Lasati la rece 1-2 ore ,apoi scoateti  tortul pe un suport.Turnati deasupra ciocolata topita la bain-marie cu frisca lichida,apoi presarati inimioarele de zahar.Lasati la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si afine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ganache de ciocolata alba si zmeura