Tort cu crema de iaurt si capsuni

de camelia75 in Torturi, 12 Mai 2013 | 8324 vizualizari

 

Daca vreti un tort “ciocolatos” si racoros va recomand sa-l incercati,in plus nu este nici greu de facut.La noi in familie a avut mare succes!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat
  • 4 oua
  • 60 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4-5 linguri faina
  • un praf de sare
  • Ingrediente crema de iaurt
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 gr iaurt
  • 6 linguri pline zahar pudra
  • 1 si 1/2 plic gelatina granule
  • 800 gr capsuni
  • 1 zahar vanilat
  • Ingrediente glazura de ciocolata
  • 100 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 30 gr unt
  • 100 gr ciocolata neagra amaruie
  • 3 linguri de cacao
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si capsuni:

Mod de preparare blat:

1.Mixati ouale cu zaharul foarte bine,apoi adaugati ciocolata topita, dar nu fierbinte.(la microunde sau pe aburi)

2.Amestecati ingredientele uscate: faina,praful de copt,cacaua si sarea,apoi adaugati-le peste compozitia cu oua.

3.Puneti compozitia intr-o tava (cu peretii detasabili de preferat) tapetata cu hartie pentru copt si unsa cu putin unt si dati la cuptorul preincalzit la 180 grade 35-40 minute.

Mod de preparare crema de iaurt:

1.Taiati capsunile bucati mici.Opriti 5-6 capsuni pentru decorarea tortului.Puneti-le intr-o strecuratoare la scurs.

2.Hidratati gelatina intr-o jumatate cana de apa 10 minute,apoi o puneti apoi pe foc ,sa se incalzeasca ,fara sa fiarba.

3.Amestecati iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat,apoi puneti gelatina calduta(atentie sa nu se raceasca complet!) si incorporati bine.

4.Adaugati frisca batuta si capsunile bine scurse de zeama.

5.Bagati crema la rece timp de ~ 10 minute.

Mod de preparare glazura de ciocolata:

1.Punteti intr-o cratita/ibric laptele,untul,zaharul si cacaua.Cand da in clocot adaugati si bucatile de ciocolata si amestecati bine pana se topeste.

Asamblare tort:

Daca aveti inel pentru tort sau tava cu peretii detasabili:

Puneti blatul,apoi crema de iaurt si dati la rece.(de preferat peste noapte)

Ornati dupa preferinte cu glazura de ciocolata.

Daca NU aveti inel pentru tort:

1.”Imbracati” forma/tava in care ati copt blatul cu folie alimentara.

2.Puneti crema de iaurt,apoi blatul de tort.

3.Dupa ce s-a inchegat bine crema, rasturnati tortul pe un platou,apoi indepartati cu grija folia si-l ornati.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de iaurt si capsuni 227536
retete culinare - Tort cu crema de iaurt si capsuni 227537
retete culinare - Tort cu crema de iaurt si capsuni 227538
retete culinare - Tort cu crema de iaurt si capsuni 227539
retete culinare - Tort cu crema de iaurt si capsuni 227540
retete culinare - Tort cu crema de iaurt si capsuni 227541
retete culinare - Tort cu crema de iaurt si capsuni 227542
retete culinare - Tort cu crema de iaurt si capsuni 227543
retete culinare - Tort cu crema de iaurt si capsuni 227544
retete culinare - Tort cu crema de iaurt si capsuni 227545

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (36)

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 12:46

ce bun e !

Alexandra Burz 1

04.02.2014, 08:29

Pushaa 1

23.04.2014, 11:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S