Tort cu crema de iaurt si dulceata de mure

de Teo in Torturi, 20 Mar 2011 | 3786 vizualizari

 

...este un desert foarte racoros!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 7 linguri de faina
  • 1 lingura de cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema
  • 250 g branza dulce
  • 250 g frisca Hulala
  • 1 pahar de iaurt cu fructe de 400 ml
  • 3 lingurite dulceata de mure
  • 15 g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si dulceata de mure:

Se bat albusurile separat de galbenusuri, se adauga faina, cacao si praful de copt, esenta de rom si apoi uleiul. Se tapeteaza tava (25x30cm) cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 20-25 min la foc mediu.

Dupa ce s-a racit se taie in doua pe lungime si se insiropeaza cu zeama de compot (de visine am avut eu).

Se aseaza prima foaie de blat insiropat, apoi se intinde crema care se prepara astfel:

Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de compot, amestecam toate ingredientele de la crema intr-un bol mare, iar la afarsit adaugam gelatina dupa ce a fost dizolvata pe baie de aburi.

Dupa ce am asezat crema adaugam si cea de-a doua foaie de balt, pe care l-am insiropat in prealabil.

Se orneaza cu frisca dupa imaginatia fiecaruia.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de iaurt si dulceata de mure 93362
retete culinare - Tort cu crema de iaurt si dulceata de mure 93363
retete culinare - Tort cu crema de iaurt si dulceata de mure 93364

COMENTARII (19)

brunetica 1

18.12.2011, 08:21

ce bunatate si frumusete imi vad ochii

LicutaMarin 1

11.01.2012, 22:11

Superb!!!

BuburuzaBubu 1

09.04.2012, 22:26

plaaace

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18