Tort cu crema de iaurt si jeleu de capsuni

de LUK in Torturi, 12 Iun 2011 | 3432 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 2 blaturi:

  • 4 oua
  • 140gr faina
  • 120gr zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 2 lingurite Angelli Cherry

Pt crema de iaurt:

  • 300ml frisca lichida
  • 300 gr capsuni
  • 100gr iaurt simplu gras
  • 10 gr gelatina
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de zahar tos

Pt jeleu de capsuni:

  • 300gr capsuni
  • 120gr zahar pudra
  • 8 gr gelatina
  • 1 plic zahar vanilat

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si jeleu de capsuni:

 Blat:(impartim cantitatile date in 2)

Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le amestecam cu uleiul si lichiorul Angeli.Batem spuma tare albusurile,adaugam apoi zaharul mixand in continuare.Incorporam galbenusurile amestecand usor cu o lingura de lemn.Amestecam faina cu praful de copt apoi o amestecam usor cu albusurile.Punem intr-o tava hartie de copt,turnam compozitia,nivelam si coacem in cuptorul preincalzit la 160-170 de grade cca 10-12min.Procedam la fel cu al doilea blat.

Crema de iaurt:

Pentru inceput pregatim capsunii.Ii spalam foarte bine si ii curatam de codite si frunze.200 de grame ii taiem bucatele si ii pudram cu zahar tos.100 de grame ii pasam marunt(eu am folosit blenderul).Punem apoi gelatina la hidratat in 40-50ml apa pentru 10min.

Batem frisca pana se intareste,adaugam zaharul pudra si mai mixam putin.Adaugam iaurtul,capsunii si pasta de capsuni.Punem gelatina la topit pe baie de abur apoi o incorporam in crema.Amestecam toate ingredientele.

Punem un blat de tort pe un platou.Montam in jurul lui un inele de tort.Turnam crema de iaurt peste blat si punem la rece pana cand pregatim jeleul.

Jeleu:

Pentru inceput punem gelatina la hidratat in 40-50ml apa rece.

Cu ajutorul blenderului am facut capsunii(spalati si curatati in prealabil) pasta fina.Ii punem intr-o oala mai mica,adaugam zaharul vanilat si zaharul pudra si alsam pe foc mic 4-5 min amestecand mereu.Luam apoi de pe foc si o lasam la temperatura camerei un minut-doua.

Adaugam gelatina si amestecam pana cand aceasta se topeste si se incorporeaza in jeleu.

Scoatem tortul din frigider ,punem al doilea blat apoi turnam jeleul deasupra acestuia.Lasam la rece cateva ore(eu l-am lasat toata noaptea) apoi il scoatem din frigider,indepartam inelul si ornam dupa preferinta...eu am avut ceva probleme la capitolul asta pt ca nu m-a ajutat deloc frisca pe care am avut-o..a iesit mai mult o smantana..in rest ..un gust foarte bun!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de iaurt si jeleu de capsuni-0
Tort cu crema de iaurt si jeleu de capsuni-1
Tort cu crema de iaurt si jeleu de capsuni-2
Tort cu crema de iaurt si jeleu de capsuni-3
Tort cu crema de iaurt si jeleu de capsuni-4
Tort cu crema de iaurt si jeleu de capsuni-5

COMENTARII (25)

Cris2711

Cris2711 1

18.06.2011, 18:24

Luk ,este tare delicioasa

Rux

Rux 1

18.06.2011, 18:26

Arata superb...cred ca e un deliciu Luk

LUK

LUK 1

26.06.2011, 22:43

Multumesc,chiar a fost delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!