Tort cu crema de iaurt si mascarpone

de alilianaa in Torturi, 3 Ian 2014 | 18702 vizualizari

 

Este un tort racoros, nu pica greu...usor de facut. Si pentru ca aveam visine in congelator, tema a fost: cu visine. Se simtea nevoia de ceva,, usor"...atat de usor a fost ca nu au trebuit doua zile sa nu mai fie...:))

 

INGREDIENTE

Blat de cacao:

  • 4 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri apa,
  • un plic praf de copt,
  • 4 linguri faina,
  • o lingura amidon,
  • o lingura cacao neagra.

Crema:

  • doua cutii iaurt cu visine de 370 g,
  • o cutie mascarpone,
  • un plic gelatina,
  • 3 linguri frisca batuta,
  • 3 linguri zahar pudra.

Glazura: de visine 

  • 150-200 ml seama de visine,
  • 2 lingurite unt,
  • 6-7 linguri zahar)

Sirop de zahar ars ( 3 linguri zahar, 200 ml apa)

  • decor: visine congelate- 200 g
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si mascarpone:

Blatul: Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugandu-se lingura cu lingura zaharul. Se bate pana rezulta o bezea lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa si se omogenizeaza cu albusurile. Partea uscata ( faina, amidon, praf de copt, cacao) se amesteca si se adauga lingura cu lingura, de jos in sus. Se tapeteaza forma de copt cu hartie si se baga la copt pentru 30 min. Se face testul scobitorii. Cand este gata se scoate pe un gratar, se lasa la racit si se taie in trei. 

Crema: Se mixeaza mascarpone, iaurt, zahar pudra, iar la final se pune frisca batuta mai inainte. Se mixeaza. Intre timp gelatina a fost hidratata si  topita in cuptorul cu microunde timp de 40 sec. Se amesteca si ea cu crema de mai sus. Se da la rece cca 10 minute.

Glazura: intr-o tingire se pune untul. Cand incepe sa se topeasca se adauga visinele  cu zeama cu tot si zaharul. Se lasa sa fiarba impreuna cca 15 minute. Se scot visinele si se lasa acel suc sa fiarba pana scade si capata consistenta dorita. Se da 5 minute la rece. 

Asamblare: pe o farfuri se pune inelul de la forma de copt. Se pune primul bat, se insiropeaza, se pune o parte de crema. Se adauga al doilea blat, insiropare, crema si tot asa pana la final. Peste ultimul blat  care se insiropeaza se aseaza restul de crema. 

Pe  tort se intinde glazura. Visinele se pun pe tort, peste glazura, dupa cum dorim.

Tortul se da la rece pret de 3-4 ore. Se scoate inelul si se orneaza dupa dorinta. Eu l-am lasat asa. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

alilianaa 1

11.01.2014, 12:04

Dia, multumesc

alilianaa 1

11.01.2014, 12:04

Mihaela, chiar e recomandat...este tare usor!multumesc

MirelaOniga83 1

20.09.2019, 22:10

buna seara as dori sa stiu cantitatea axacta de mascarpone multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsune si crema de iaurt