Tort cu crema de iaurt si ness - Reteta nr. 200

de Tabita _ in Torturi, 31 Mai 2014 | 9779 vizualizari

 

Mi-a placut mult acest tort Are un gust senzational. Multumesc Vio pentru inspiratie.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei

Pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 500 ml iaurt simplu
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingura nes
  • 3 plicuri gelatina (1 din ele era rosu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si ness - Reteta nr. 200:

Preparare blat:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit astfel incat atunci cand intoarcen castronul cu fundul in jos sa nu mai curga.

Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea lucioasa.

Galbenusurile se fraca cu uleiul ca la maioneza. Si se adauga peste bezea.

Se adauga faina si cacaua, amestecand pana se incorporeaza bine.

Se pune compozitia in forma de copt unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina.

Se da la cuptor la foc mediu 180° pentru aproximativ 30 de minute.

Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt.

Preparare crema:

Se bate frisca lichida, iar cand incepe sa se lege se adauga zaharul pudra si nessul si se mixeaza pana capata consistenta. Atentie daca se bate prea mult se poate taia!

Se pune gelatina intr-un castronel si se adaugam 50 ml apa.

Se lasam sa se hidrateze. Apoi se da la microunde pentru 30-40 secunde atat cat sa se dizolve. Sau se poate dizolva deasupra unui vas cu apa fierbinte.

Cand cristalele de gelatina s-au dizolvat si a ramas un lichid limpede adaugam peste iaurt si mixam bine ca sa se incorporeze uniform. 

Se aduga compozitia de iaurt peste frisca si se mixeaza pana se omogenizeaza.

Se aseza mai intai blatul intr-o forma cu margini detasabile, apoi se toarna compozitia de iaurt si ness. Se da la rece pentru minim 3-4 ore.

Se desfac peretii laterali ai vasului.

Am decorat cu nes si putina crema din compozitie.

 

TIPS-URI

1

Se decoreza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si ness - Reteta nr. 200" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort zebra cu branza si capsuni