Tort cu crema de iaurt si piersici

de Tuxedo in Torturi, 6 Apr 2013 | 18806 vizualizari

 

Ca sa nu lipseasca si dulcele de pe masa, am hotarat sa fac un tort extraordinar de simplu si de racoros, cu ce aveam prin casa. Eu cand merg la cumparaturi, intotdeauna mai iau si ce nu e pe lista, cum ar fi, piscoturi, frisca, compot, bineinteles in dorinta de a le avea “in casa” si cand am chef de bucatarit, hop si eu prin camara cautand idei :-) .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: (pentru o forma de 24-26 cm)
  • un pachet piscoturi (40 in pachet)
  • o cutie de compot de piersici (750 gr)
  • 400 ml iaurt
  • 15 gr gelatina
  • o budinca de vanilie (Dr. Oetker)
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar (pentru budinca)
  • 150 gr zahar (pentru iaurt)
  • 200 ml risca (pentru ornat)
  • inimioare de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si piersici:

In primul rand am pus gelatina la inmuiat intr-o cana cu apa rece (am pus apa peste ea atat cat sa o acopere cu 2 degete peste).

Am pus o parte din lapte pe foc iar cealalta parte (nu mai mult de 100 ml) am amestecat-o cu praful de vanilie. Dupa ce am omogenizat, am pus praful amestecat cu lapte peste laptele din craticioara si am mai adaugat 4 linguri de zahar. Amestecam continuu pana cand crema incepe sa se ingroase.

O tragem de pe foc si adaugam gelatina, mixand foarte bine pana se incorporeaza.

Intre timp pregatim si iaurtul, peste care adaugam 150 gr zahar si il lasam deoparte pana cand se raceste putin crema de vanilie si pana cand insiropam piscoturile.

Scurgem zeama de la compot si insiropam fiecare piscot pe o parte si pe alata, dupa care le asezam intr-o forma detasabila, taindu-le la capete exact cat este de inalata forma.

Punem piscoturi si pe fundul formei apoi combinam cele doua creme, cea de iaurt cu cea de vanilie si turnam o jumatate din crema pe fundul formei noastre de tort.

Asezam jumatati de piersica in crema si turnam si cealalta jumatate de crema peste ele.

Bagam tortul la frigider pana cand acesta se incheaga bine. (timp de 4-5 ore).

Cand consideram ca este gata de ornat, batem frisca tare si ornam tortul cu ajutorul unui sprit, floricele sau trandafirasi.

Eu am facut si niste inimioare din ciocolata asa:

Am topit 100 gr ciocolata alba, peste care am pus 2 picaturi de colorant rosu si galben, ca sa-i dau o culoare portocalie.

Am topit inca 50 gr ciocolata amara pe care am pus-o din loc in loc peste ciocolata alba si am intins-o cu ajutorul unei scobitori ca sa creez irizatii.

Cand s-a racit , am decupat inimioare de ciocolata cu ajutorul unei forme.

Merita incercat tortul, noi l-am papat in 2 zile , asta pentru ca ne-am abtinut, ca altfel disparea mai repede

 

TIPS-URI

1

Se poate face si cu alte fructe din compot sau proaspete: cirese, visine, prune, portocale, mandarine, mango, capsuni!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de iaurt si piersici 217074
retete culinare - Tort cu crema de iaurt si piersici 217075
retete culinare - Tort cu crema de iaurt si piersici 217076
retete culinare - Tort cu crema de iaurt si piersici 217077
retete culinare - Tort cu crema de iaurt si piersici 217078
retete culinare - Tort cu crema de iaurt si piersici 217079
retete culinare - Tort cu crema de iaurt si piersici 217080
retete culinare - Tort cu crema de iaurt si piersici 217081
retete culinare - Tort cu crema de iaurt si piersici 217083
retete culinare - Tort cu crema de iaurt si piersici 217085

COMENTARII (33)

Tuxedo 1

03.06.2013, 15:20

georgiana, asa este, se face foarte repede! nu chiar in 2 minute

Krystyan Trendy 1

27.11.2013, 10:07

ce bunatate de tort

Bya Ralu 1

18.12.2013, 11:08

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55