Tort cu crema de iaurt si zmeura

de vio_dreams in Torturi, 10 Mar 2013 | 34932 vizualizari

 

Un tort lejer, racoros, cu crema de iaurt, zmeura si sirop natural din zmeura, completat desavarsit de blatul de ciocolata, decorat simplu, cu un buchetel de trandafiri pe care vi-l ofer cu draga inima!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 2 oua
  • 50 gr zahar
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 75 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 125 gr faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 1 lingurita esenta rom
  • pentru crema:
  • 500 gr iaurt gras
  • 100 gr zahar pudra
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 ml sirop natural de zmeura
  • 3 plicuri gelatina
  • 300 gr zmeura
  • pentru jeleu:
  • 200 gr zmeura
  • 1 plic gelatina
  • 4 linguri zahar brun
  • 4 linguri sirop natural de zmeura
  • pentru decor:
  • frunze din ciocolata alba
  • trandafiri din plastelina de ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si zmeura:

Batem ouale cu zaharul .

Topim ciocolata impreuna cu uleiul la microunde , lasam sa se racoreasca putin si adaugam peste oua.

Adaugam laptele si esenta de rom.Adaugam faina, pliculetul de praf de copt si omogenizam.

Turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor. Cand s-a desprins de pe margine este gata. Nu il lasati prea mult pentru ca s eva usca, blatul trebuie sa aiba aspect umed.

Mixam iaurtul si adaugam peste el siropul natural din zmeura de padure. Se vede cat de gros si concentrat este, va da tortului un gust nemaipomenit de bun!

Batem frisca cu zaharul pudra pana se intareste.

Dizolvam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o adaugam in crema de iaurt, apoi adaugam peste frisca si omogenizam. eu am folosit doar doua pliculete de gelatina si din pacate sectiunea se vede ca nu e foarte reusita, crema fiind putin cam moale. Va sfatuiesc sa folositi trei asa cum am scris in lista de ingrediente.

Asezam blatul pe un platou si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Blatul fiind umed nu necesita insiropare.

Zmeura o decongelam si o lasam la scurs. Adaugam o parte din crema de iaurt, presaram apoi zmeura, iarasi crema, zmeura, si la final crema.

Dam la frigider pana se intareste.

Punem 200 gr zmeura intr-un vas pe foc, adaugam siropul scurs de la zmeura folosita pentru crema, siropul de zmeura si zaharul si dam in clocot. Lasam sa se raceasca apoi adaugam gelatina dizolvata.

Turnam jeleul deasupra tortului si dam la rece.

Trecem pe marginile formei de jur imprejur un cutit bine ascutit trecut prin apa fierbinte. Desprindem apoi inelul din jurul tortului.

Pregatim frunzele din ciocolata alba. 

Pregatim apoi trandafirii din plastelina de ciocolata.

Formam un buchetel de trandafiri incadrat de frunzulite. Punem putina ciocolata alba topita intr-o punguta, intepam usor la un capat si trasam spirale pe hartie de copt. Dam la rece apoi le asezam pe tort.

Tortul este racoros, nu foarte dulce, insa daca aveti si musafiri care prefera torturile dulci puteti sa serviti tortul cu toping din sirop de zmeura, vor fi incantati, cu siguranta!

 

TIPS-URI

1

Nu amestecati zmeura in crema de iaurt decat daca aveti proaspata.Cea congelata s-ar sfarama si ar colora si crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu zmeura