Tort cu crema de lamaie

de katty in Dulciuri, 20 Dec 2014 | 5187 vizualizari

 

Ador torturile cu crema dulce-acrisoara.Acesta este unul dintre ele.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua ,
  • 5 linguri zahar ,
  • 5 linguri faina ,
  • coaja de lamaie ,
  • un praf de sare
  • crema:
  • 5 galbenusuri ,
  • 200 gr zahar ,
  • 75 ml zeama de lamaie ,
  • coaja rasa de lamaie ,
  • 70 gr unt,
  • 250 gr mascarpone ,
  • 200 ml frisca lichida
  • sirop:
  • 400 ml apa ,
  • 150 ml zahar ,
  • 30 ml zeama de lamaie
  • decor:
  • 200 ml frisca lichida ,
  • 2 galbenusuri ,
  • 50 gr zahar ,
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie:

Incepem cu prepararea blatului .Separam albusurile si le batem impreuna cu praful de sare pana se intaresc .Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam galbenusurile  omogenizam , apoi adaugam faina cernuta in ploaie . Amestecam usor cu o lingura de lemn . Turnam compozitia intr-o forma de tort . Dam forma la cuptor pana este gata (trece proba scobitorii) .Scoatemblatul si il lasam sa se raceasca .

Preparam siropul . Punem la foc apa, zaharul si zeama de lamaie si amestecam pana zaharul se topeste . Dam vasul jos si ilasam sa se raceasca .

Pentru crema punem galbenusurile impreuna cu zaharul , zeama de lamaie, coaja de lamaie si untul intr-o craticioara cu fund dublu la foc mic . Amestecam constant pana  crema incepe sa se ingroase . Dam craticioara jos si lasam compozitia sa se raceasca . In creama racita adaugam mascarponele , omogenizam bine compozitia , apoi frisca batuta .

Taiem blatul racit pe orizontala  in 3 felii .
Montam tortul in forma in care a fost copt blatul . Alternam feliile de tort insiropate cu creama ., incepand si terminand cu blat .Dam forma la frigider pentru cateva ore .
Batem frisca ramasa si imbracam tortul .
Punem intr-o craticioara cu fund dublu  galbenusurile cu zaharul si zeama de lamaie . Le punem pe foc mic si amestecam pana crema se ingroase .Lasam sa se raceasca si o turnam deasupra  .
Lasam tortul la rece pana in momentul servirii .

 

COMENTARII (12)

Ina

Ina 1

27.12.2014, 12:06

Ce racoritor trebuie sa fie

Constelatialeu

Constelatialeu 1

27.12.2014, 12:30

Xandrinne

Xandrinne 1

28.12.2014, 09:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!