Tort cu crema de lamaie si gem de capsuni

de luminita20_2006 in Torturi, 10 Iul 2011 | 2280 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat

  • 4 oua
  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 50 ml  lapte
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri nuca de cocos

Crema

  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 300 gr lapte
  • 2 linguri amidon
  • zeama de la 1 lamaie
  • 250 ml frisca
  • gem de capsuni

sirop:

  • suc de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie si gem de capsuni:

Blat: ouale se bat cu sare pana isi dubleaza volumul, se adauga zaharul si vanilia mixam pana devine o crema.

Dupa care adaugam untul topit, laptele, faina cu praful de copt,nuca de cocos, se amesteca bine.

Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor pana cand se rumeneste;se face testul cu scobitoarea

Crema: se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se aduga amidonul apoi cate putin lapte.

Se amesteca bine si se pune pe foc amestecand in continuu pana se ingroase crema.

Se lasa la racit si se adauga zeama de la lamaie.

Frisca se mixeaza pana cand se intareste apoi se pune peste crema racita.

Se insiropeaza blatul se pune crema apoi gemul, se pastreaza un pic pentru ornat, se pune al doilea blat, se insiropeaza si restul de crema.

Se orneaza dupa preferinta. Eu am decorat cu flori din pasta de zahar.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de lamaie si gem de capsuni 114435
retete culinare - Tort cu crema de lamaie si gem de capsuni 114436
retete culinare - Tort cu crema de lamaie si gem de capsuni 114437

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

11.07.2011, 07:37

excelent

luminita20_2006 1

11.07.2011, 09:31

Multumesc fetelor din pacate nu am mai tort, a fost facut luna trecuta pentru socrul meu

Lau 1

11.07.2011, 13:57

superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21