Tort cu crema de lamaie si portocale presarate cu ciocolata

de gabrielasfechis in Torturi, 5 Apr 2014 | 3041 vizualizari

 

Pentru zile relaxante si de vara sau daca doar ai pofta de ceva dulce, dar nu prea dulce :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 5 linguri de apa
  • 12 linguri de zahar
  • 1 varf de sare
  • 10 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • unt
  • hartie de copt
  • compot pentru insiropat
  • 250 ml lapte fiert si racit
  • Crema de lamaie Dr.Oetqer
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 portocala pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie si portocale presarate cu ciocolata:

Se separa albusul de galbenus. Albusurile impreuna cu sarea se bat bine cu mixerul pana se formeaza o compozitie spumoasa. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza.

Galbenusurile de ou se puntoate odata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de vanilie si apoi se adauga treptat faina. La final se adauga si cele 2 linguri de cacao si se amesteca de jos in sus pana devine maro toata compozitia.

Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt.

Se incinge cuptorul, se toarna compozitia intr-o forma de tort sau intr-o tigaie Dry Cooker si se baga la cuptor pana se coace bine(pana trece testul scobitorii).

Dupa ce s-a copt tortul se scoate din cuptor si se lasa pana se raceste. Dupa ce s-a racit se taie si se insiropeaza cu zeama din compot.

Intr-un vas se pune laptele rece, de la frigider si se pune praful de crema de lamaie si se mixeaza la inceput la viteza mica pana se omogenizeaza si apoi 3 minute la viteza mare, la final se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza putin.

Se unge tortul cu crema si se orneaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie si portocale presarate cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed