Tort cu crema de lapte condensat si capsuni

de diaconta in Torturi, 7 Iun 2016 | 1160 vizualizari

 

Pentru că am găsit la piaţă căpşuni foarte gustoşi,am zis să profit şi să fac un desert rapid.


A rezultat un desert răcoros, tocmai bun de savurat într-o zi călduroasă de Duminică.


Blatul umed s-a combinat foarte bine cu jeleul de căpşuni şi crema fină din lapte condensat şi iaurt.


O parte din cremă şi jeleu le-am folosit pentru doua deserturi la pahar.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • Zeama de la jumatate de lamâie
  • Sare
  • 5 g praf de copt

Jeleu de capşuni:

  • 700 g capşuni
  • 200 g zahar gelifiant Margaritar

Crema de lapte condensat si iaurt:

  • 400 ml lapte condensat îndulcit
  • 150 g iaurt
  • 400 ml smântâna pentru frisca
  • 50 ml lapte
  • 6 foi gelatina
  • Vanilie
  • Capşuni
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lapte condensat si capsuni:

Pentru blat,am mixat untul moale cu zaharul pudra.

Când am obtinut o crema, am adaugat pe rând cele 3 oua mixând dupa fiecare.  Am adaugat faina amestecata cu sarea si praful de copt, iar la final zeama de lamâie.

Am pus compozitia într-o tava  cu diametrul  de 20 cm tapetata cu hârtie de copt.

Am copt 30 de minute la 180 de grade, apoi l-am lasat sa se raceasca.

Am pregatit jeleul de capsuni.

Am curatat capsunii apoi i-am maruntit cu ajutorul blenderului Breville.

I-am amestecat cu zaharul gelifiant si apoi am fiert pâna am obtinut consistent dorita.

Daca nu aveti sau nu vreti sa folositi zahar gelifiant,puteti sa folosit zahar obisnuit si sa adaugati 3 folii de gelatina sau 5 g gelatina granulata(gelatin o veti hidrata si o veti adauga în compozitia calduta, amestecând pâna ce se raceste).

Am lasat si jeleul sa se raceasca complet.

Pentru crema de lapte condensat, am pus foile de gelatina în apa rece sa se hidrateze.

Am mixat smântâna pentru frisca si am pus-o la frigider.

Am amestecat laptele condensat si iaurtul, dupa ce, în prealabil le-am lasat la temperature camerei.

Am  încalzit laptele si am pus în el foile de gelatina scuse de apa. Am amestecat sa se topeasca complet.

Când laptele s-a racit, l-am pus treptat  cu laptele condensat si iaurtul.

Am încorporat apoi usor frisca,am pus vanilia si am pus crema la frigider pâna ce a început usor sa se închege.

Intre timp am pregatit blatul.L-am taiat în doua si am pus jeleu de capsuni. L-am asezat pe un platou si a pus inelul formei în care am copt blatul, în jurul lui.

In interiorul inelului am pus o folie pentru ca  sa nu se lipeasca crema de el.

Am mai pus un strat de jeleu deasupra blatului, apoi am pus crema de lapte.In interiorul stratului de crema, am mai intercalat jeleu de capsuni si capsuni taiati bucati.

Am lasat la frigider peste noapte sa se întareasca foarte bine.

Cum am spus, am pregatit si doua deserturi la pahar cu aceeasi crema si jeleu.

Se serveste foarte rece.

 

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de lapte condensat si capsuni-0
Tort cu crema de lapte condensat si capsuni-1
Tort cu crema de lapte condensat si capsuni-2
Tort cu crema de lapte condensat si capsuni-3
Tort cu crema de lapte condensat si capsuni-4
Tort cu crema de lapte condensat si capsuni-5
Tort cu crema de lapte condensat si capsuni-6

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (28)

mirela0911

mirela0911 1

11.06.2016, 14:28

Vai, ce bine ar merge o felie zdravana acum!

Catalina L

Catalina L 1

11.06.2016, 18:05

imi place tare, la favorite

diaconta

diaconta 1

11.06.2016, 21:25

Multumesc mult dragi bucatarasi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!