Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100

de Camelya in Dulciuri, 2 Sep 2016 | 1037 vizualizari

 

Acest tort fin si tare gustos l-am ales ca sa sarbatoresc reteta cu numarul 100 pe Bucataras. Pentru crema de lapte m-am inspirat de la Violeta. Este simplu de facut dar are un gust tare bun.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua medii
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • colorant roz (optional)
  • Crema de lapte:
  • 1 l lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g amidon
  • 4 linguri zahar
  • 250 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Pentru insiropat:
  • apa+zahar
  • Pentru decor:
  • ness/cacao + ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Punem treptat cate 2 linguri de faina si mixam la viteaza mica. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata faina. La final adaugam colorantul (optional). Daca alegeti sa faceti blatul de cacao trebuie sa amestecati faina cu cacao, o treceti prin sita iar apoi incepeti sa o incorporati in amestecul de oua. Punem compozitia intr-o tava de 18 cm si coacem in cuptorul preincalzit la 170 grade C pentru 20-30 de minute. Incercam blatul cu o scobitoare ca sa vedem daca este copt.

Crema de lapte:

Mixam untul cu zaharul pudra pana de vine cremos. Desfacem amidonul cu un pahar de lapte iar restul de lapte il punem la fiert. Adaugam si ciocolata rupta bucatele, cele 4 linguri de zahar si esenta de vanilie. Cand laptele este fiert trebuie sa adaugam amidonul. Amestecam continuu l afoc mic pana se ingroasa ca o budinca. Cand crema de lapte este rece trebuie sa incorporam crema de unt in amestec. 

Asamblare:

Taiem blatul in 3 sectiuni. Punem prima sectiune in inelul tortului si o insiropam. Adaugam jumatate din crema de lapte. Adaugam o doua sectiune si o insiropam. Adaugam restul de crema. Insiropam a treia sectiune si acoperim tortul cu acesta sectiune. Lasam la frigider peste noapte. 

Presaram cafea sau cacao si punem ciocolata rasa, ciocolata rupta bucatele sau chipsuri de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Eu am pus 100 de grame de faina deoarece l-am facut simplu si am adaugat colorant pentru blat. Daca doriti puteti sa faceti blatul de cacao la care adaugati 50 g faina si 50 g cacao.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100 454877
retete culinare - Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100 454878
retete culinare - Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100 454879
retete culinare - Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100 454880
retete culinare - Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100 454881
retete culinare - Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100 454882
retete culinare - Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100 454883
retete culinare - Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100 454884
retete culinare - Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100 454885
retete culinare - Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100 454886
retete culinare - Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100 454887
retete culinare - Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100 454888
retete culinare - Tort cu crema de lapte - Reteta cu nr. 100 454889

COMENTARII (37)

dragosl 1

05.09.2016, 11:41

xxxxx

ancutsa 1

06.09.2016, 18:35

Felicitari si mult inainte! Tare frumos tortul!

Camelya 1

06.09.2016, 22:39

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59