Tort cu crema de lime si capsuni

de Rocsi in Torturi, 3 Mai 2016 | 5209 vizualizari

 

Nu as vrea sa spun prea multe cuvinte despre acest tort, decat ca a fost DIVIN! Racoritor, cu fructe proaspete si aromate, este exact ce mi-am dorit sa obtin. Mi se pare ca este atat de potrivit pentru sarbatoarea Pastelui, langa atatea mancaruri grele, cu o felie din acest tort nu poti decat sa te racoresti, mai ales daca il servesti direct de la frigider! Normal ca poate fi pregatit si pentru onomastice sau, pur si simplu, pentru cei dragi, pentru a-i rasfata!
"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingura coaja rasa de lime
    • un praf de sare
    Crema:
    • 400 ml lapte
    • 4 linguri zahar
    • 4 linguri amidon
    • 250 gr capsuni proaspete
    • coaja rasa de la un lime
    • 2 foi de gelatina
    • 200 ml frisca lichida
    • 200 gr smantana de tara
    • 1 lingura zahar pudra
    Pentru decor:
    • capsuni
    • frunzulite de menta
    • putina ciocolata topita
    • ornamente floare din zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lime si capsuni:

Blatul: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, apoi si cu uleiul. Adaugam faina cernuta, praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam in compozitia de galbenusuri, impreuna cu coaja rasa de lime, amestecand usor cu o paleta. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm, turnam jumatate din compozitia de blat. Nivelam, introduceam foaia de blat in cuptor pentru 10 minute, la o temperatura potrivita. Coacem si a doua foaie, apoi le lasam sa se raceasca. Crema: Intr-o cratita mai groasa amestecam laptele cu zaharul si amidonul. Amestecam pana amidonul este complet dizolvat, apoi trasferam pe foc, focul sa fie potrivit. Amestecam continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca. O luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Frisca lichida si smantana, ambele reci, le mixam spuma, adaugand si zaharul pudra. Peste crema fiarta rece, punem 4 linguri pline cu frisca batuta, amestecam usor. Restul de frisca o punem la frigider. Capsunile le spalam bine, indepartam coditele si le taiem bucati potrivite. Foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute, in apa rece. Dupa acest timp le scurgem, le punem pe baie de aburi pana se topesc. Punem peste crema de mai sus gelatina topita, capsunile si amestecam bine cu o paleta. Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara, asezam primul blat, punem crema si o nivelam. Punem al doilea blat, presam usor cu mainile si il dam la rece 3-4 ore. Dupa acest timp scoatem tortul, il asezam pe un platou. Il imbracam in frisca, pe centru punem capsuni intregi, iar pe margini frunzulite de menta si decoruri floricele din zahar. Pe marginea tortului punem cu lingurita, din loc in loc, putin ciocolata topita, lasand-o sa se scurga in jos. Mai punem putina ciocolata si pe capsuni. Dam tortul la rece 1-2 ore, apoi este numai bun de servit. Pofta buna! PS: Daca doriti si daca va place crema sa fie mai ferma, atunci puneti 1-2 foi de gelatina in plus. Eu consider ca a fost perfecta asa, cremoasa, se taia foarte bine cu cutitul fara a curge deloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lime si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Rocsi 1

07.05.2016, 20:38

Cand mai fac, te astept cu drag DeliciiM

mihaelar63 1

23.01.2017, 12:51

Ce minunat tort cat de ingenios l-ai decorat

Rocsi 1

23.01.2017, 17:51

Multumesc mult, Mihaela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu fructe