Tort cu crema de lime si capsuni

de Rocsi in Torturi, 3 Mai 2016 | 961 vizualizari

 

Nu as vrea sa spun prea multe cuvinte despre acest tort, decat ca a fost DIVIN! Racoritor, cu fructe proaspete si aromate, este exact ce mi-am dorit sa obtin. Mi se pare ca este atat de potrivit pentru sarbatoarea Pastelui, langa atatea mancaruri grele, cu o felie din acest tort nu poti decat sa te racoresti, mai ales daca il servesti direct de la frigider! Normal ca poate fi pregatit si pentru onomastice sau, pur si simplu, pentru cei dragi, pentru a-i rasfata!


"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingura coaja rasa de lime
    • un praf de sare
    Crema:
    • 400 ml lapte
    • 4 linguri zahar
    • 4 linguri amidon
    • 250 gr capsuni proaspete
    • coaja rasa de la un lime
    • 2 foi de gelatina
    • 200 ml frisca lichida
    • 200 gr smantana de tara
    • 1 lingura zahar pudra
    Pentru decor:
    • capsuni
    • frunzulite de menta
    • putina ciocolata topita
    • ornamente floare din zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lime si capsuni:

Blatul: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, apoi si cu uleiul. Adaugam faina cernuta, praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam in compozitia de galbenusuri, impreuna cu coaja rasa de lime, amestecand usor cu o paleta. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm, turnam jumatate din compozitia de blat. Nivelam, introduceam foaia de blat in cuptor pentru 10 minute, la o temperatura potrivita. Coacem si a doua foaie, apoi le lasam sa se raceasca. Crema: Intr-o cratita mai groasa amestecam laptele cu zaharul si amidonul. Amestecam pana amidonul este complet dizolvat, apoi trasferam pe foc, focul sa fie potrivit. Amestecam continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca. O luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Frisca lichida si smantana, ambele reci, le mixam spuma, adaugand si zaharul pudra. Peste crema fiarta rece, punem 4 linguri pline cu frisca batuta, amestecam usor. Restul de frisca o punem la frigider. Capsunile le spalam bine, indepartam coditele si le taiem bucati potrivite. Foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute, in apa rece. Dupa acest timp le scurgem, le punem pe baie de aburi pana se topesc. Punem peste crema de mai sus gelatina topita, capsunile si amestecam bine cu o paleta. Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara, asezam primul blat, punem crema si o nivelam. Punem al doilea blat, presam usor cu mainile si il dam la rece 3-4 ore. Dupa acest timp scoatem tortul, il asezam pe un platou. Il imbracam in frisca, pe centru punem capsuni intregi, iar pe margini frunzulite de menta si decoruri floricele din zahar. Pe marginea tortului punem cu lingurita, din loc in loc, putin ciocolata topita, lasand-o sa se scurga in jos. Mai punem putina ciocolata si pe capsuni. Dam tortul la rece 1-2 ore, apoi este numai bun de servit. Pofta buna! PS: Daca doriti si daca va place crema sa fie mai ferma, atunci puneti 1-2 foi de gelatina in plus. Eu consider ca a fost perfecta asa, cremoasa, se taia foarte bine cu cutitul fara a curge deloc.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de lime si capsuni 440959
retete culinare - Tort cu crema de lime si capsuni 440960
retete culinare - Tort cu crema de lime si capsuni 440961
retete culinare - Tort cu crema de lime si capsuni 440962
retete culinare - Tort cu crema de lime si capsuni 440963
retete culinare - Tort cu crema de lime si capsuni 440964
retete culinare - Tort cu crema de lime si capsuni 440965
retete culinare - Tort cu crema de lime si capsuni 440966
retete culinare - Tort cu crema de lime si capsuni 440967
retete culinare - Tort cu crema de lime si capsuni 440968
retete culinare - Tort cu crema de lime si capsuni 440969
retete culinare - Tort cu crema de lime si capsuni 440970
retete culinare - Tort cu crema de lime si capsuni 440971

COMENTARII (50)

Rocsi 1

04.05.2016, 21:09

Stefy

DeliciidelaM 1

07.05.2016, 20:32

vreau si eu o felie

Rocsi 1

07.05.2016, 20:38

Cand mai fac, te astept cu drag DeliciiM

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18