Tort cu crema de mascarpone

de Miha in Torturi, 10 Oct 2009 | 12308 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 230 g faina
  • 1/2 lingurita parf de copt
  • 40 g Nesquik
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte
  • 50 g ciocolata alba
  • 100 g zahar
  • 5 g gelatina
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone:

Blat:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin albicioase la culoare. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si Nesquik-ul. Dupa omogenizare impartim compozitia rezultata in 3 si coacem 3 foi, in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, timp de 15-20 minute.

Se pun pe un gratar la racit.

Crema:

Galbenusurile le frecam cu 50 g zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele rece si ciocolata. Punem vasul la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit.

Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa rece si o adaugam peste crema de galbenusuri racorita (temperatura suportabila la deget). Omogenizam si dam la frigider pana la racirea completa.

Punem mascarpone peste aceasta compozitie si mixam pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina. Incorporam si frisca batuta cu restul de zahar.

Tava in care am copt foile o tapetam cu folie alimentara si incepem asamblarea tortului.

Crema o impartim in 2 parti egale. Prima parte o turnam in tava, nivelam si acoperim cu primul blat. Procedam intocmai si cu cea de-a doua parte.

Sigilam bine tava si dam la frigider pentru cateva ore.

Pentru decor batem frisca bine cu zahar vanilat. Cel de-al treilea blat il taiem in 16 triunghiuri, din care am folosit doar 14, ca am avut niste pofticiosi prin zona. :))

Marginea tortului o imbracam in frisca. Cu restul de frisca spritam 14 moate pe care le vom acoperi cu triunghiurile de blat.

Pudram cu zahar si cacao.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de mascarpone 8718
retete culinare - Tort cu crema de mascarpone 8719
retete culinare - Tort cu crema de mascarpone 8720
retete culinare - Tort cu crema de mascarpone 8721
retete culinare - Tort cu crema de mascarpone 8722
retete culinare - Tort cu crema de mascarpone 8723
retete culinare - Tort cu crema de mascarpone 8724
retete culinare - Tort cu crema de mascarpone 8725
retete culinare - Tort cu crema de mascarpone 8726
retete culinare - Tort cu crema de mascarpone 8727
retete culinare - Tort cu crema de mascarpone 8728

COMENTARII (48)

Miha 1

17.10.2013, 10:13

Daca iti plac blaturile insiropate il poti insiropa. Cu sirop de zahar ars, cu cafea... cu ce-ti place

MOKUSKA 1

22.05.2014, 19:30

ce bun e

babi5 1

19.12.2014, 13:47

Super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L