Tort cu crema de mascarpone

de Geanina87 in Torturi, 29 Mai 2012 | 3828 vizualizari

 

Pentru ca astazi implinesc 2 ANI de la casatorie, m-am gandit ca nu poate lipsi tortul si sampania. Crema am facut-o dupa reteta lui Miha, iar pe aceasta cale vreau sa ii multumesc, pt ca a iesit tare buna. Trandafirasii i-am facut din plastilina de ciocolata http://www.bucataras.ro/retete/plastilina-de-ciocolata-33018.html (reteta lui Anomisana). Multumesc Ana!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 lg faina
  • 10 lg zahar
  • 1 praf de copt
  • esenta rom
  • cacao
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 3 lg zahar
  • 2 lg lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone:

Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul. Incorporam albusurile cu galbenusurile, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si esenta de rom, amestecand usor cu un tel de jos in sus. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit.

Dupa ce am terminat cu blatul, facem crema: Mixam galbenusurile cu zaharul, dupa care adaugam 2 linguri de lapte. Se pun la bain-marie, iar cand incepe sa se ingroase se pune ciocolata si se amesteca pt a se omogeniza. Se lasa la racit dupa care se adauga branza mascarpone, zeama de la o jumatate de lamaie si frisca batuta. Incorporam si...gata crema.

Taiem blatul in 3, il insiropam cu compot, suc sau un sirop din apa, zahar si esenta de rom, dupa care punem blat,crema,blat, crema si iar blat.

Il putem orna dupa inspiratie.Din pacate eu nu prea sunt experta in ornamente...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Geanina87 1

01.06.2012, 16:38

Iti multumesc din suflet

mihaelar63 1

06.06.2012, 16:09

Ce frumos ,'Dragoste , tandrete si intelegere ''

Geanina87 1

06.06.2012, 18:47

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone