Tort cu crema de mascarpone si piersici

de mirela0911 in Torturi, 22 Iun 2016 | 1590 vizualizari

 

Pentru ca a fost ziua fiicei mele, i-am pregatit acest tort mai deosebit, cu o crema pufoasa, aromata si delicioasa si bineinteles ca nu puteau lipsi nici personajele Disney.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 2 lg apa rece
  • 4 lg ulei
  • 16 lg faina

Pt. sirop:

  • 250 ml apa
  • 3-4 lg zahar
  • coaja rasa de portocala

Pentru crema:

  • 250 g mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 2 piersici mari din compot

Pentru ornat:

  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • 1 foaie de napolitana cu desen
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone si piersici:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare u un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Se pune apa si se mixeaza din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul pana se obtine o emulsie. Se toarna peste spuma si se amesteca usor. Se adauga apoi faina in 2-3 reprize si se omogenizeaza. Se imparte compozitia in 3 parti. O parte se toarna intr-o tava in forma de inima iar celelalte doua parti se toarna intr-o tava dreptunghiulara. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se lasa la racit, de preferat peste noapte. Se taie in doua ambele blaturi.

Sirop: Intr-un ibric se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. Se lasa la racit apoi se adauga coaja rasa de portocala.

Crema: Mascarpone se amesteca cu zaharul pudra. Smantana se mixeaza pana se intareste. Piersicile se dau prin blender pana se obtine o pasta fina. Se amesteca apoi toate la un loc, obtinand o crema pufoasa si aromata.

Pe o tava se aseaza un blat dreptunghiular. Se insiropeaza, se pune un strat de crema si se aseaza cel de-al doilea blat insiropat. Deasupra se aseaza o parte din blatul in forma de inima, facand priza cu celalalt blat printr-un strat de crema. Se insiropeaza blatul, se pune restul de crema si se aseaza celalalt blat insiropat.

Smantana si frisca lichida se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Cand a ajuns la consistenta dorita se opreste mixarea. Se unge tortul cu un strat subtire de frisca. Se aseaza deasupra foaia de napolitana apoi se orneaza dupa imaginatie cu restul de frisca.

Se da la frigider inainte de a fi servit.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Foaia de napolitana am decupat-o in functie de forma tortului (foaia fiind A4).

2

Se pot inlocui persicile din crema cu alte fructe de sezon.

3

Se poate orna dupa imaginatie si fara foaie de napolitana.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de mascarpone si piersici-0
Tort cu crema de mascarpone si piersici-1
Tort cu crema de mascarpone si piersici-2
Tort cu crema de mascarpone si piersici-3
Tort cu crema de mascarpone si piersici-4
Tort cu crema de mascarpone si piersici-5
Tort cu crema de mascarpone si piersici-6
Tort cu crema de mascarpone si piersici-7
Tort cu crema de mascarpone si piersici-8
Tort cu crema de mascarpone si piersici-9
Tort cu crema de mascarpone si piersici-10
Tort cu crema de mascarpone si piersici-11
Tort cu crema de mascarpone si piersici-12
Tort cu crema de mascarpone si piersici-13

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (37)

laura_n

laura_n 1

27.06.2016, 17:56

La multi ani, Mirela! Sa va traiasca, multa sanatate si pe voi mereu alaturi!
Tortul este minunat, chiar ma gandeam cat de mult suflet pune o mama intr-un lucru pe care il face si il dedica puiului!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:57

La multi ani!

ancutsa

ancutsa 1

04.07.2016, 12:00

Foarte frumos, cred ca fost tare incantata! Sa va traiasca! Mie imi plac foarte mult Frozen! am si pahare cu personajele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!