Tort cu cremă de ness

de madi_marin in Torturi, 6 Apr 2012 | 3826 vizualizari

 

E un tort făcut de mine pentru o comandă.

 

INGREDIENTE

  • 3 Blaturi:
  • 6 ouă
  • 8 linguri cu zahăr
  • 12 linguri cu făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao neagră
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • Cremă:
  • 3 cutii de brânză Făgăraş Lacteea
  • 200 g smântână
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 3 linguri cu zahăr
  • 2 pliculeţe de ness
  • 4 pliculeţe întăritor de frişcă
  • Sirop:
  • 180 g zahăr
  • 250 ml apă
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 2 pliculeţe de ness
  • Glazura:
  • 150 g ciocolată amăruie
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 30 g unt
  • Ornat:
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 100 g smăntână grasă
  • 2 linguri de zahăr
  • ciocolată rasă
  • căpşuni
  • trandafiraşi de napolitană Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de ness:

Se prepară blaturile: se bat toate albuşurile spumă atre cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile frecate cu uleiul,esenţa de rom, apoi se cerne făina cu praful de copt şi cacaoa şi se încorporează uşor. Se împarte compoziţia în 3. Se coc pe rând blaturile în tava cu diametrul de 26 cm cu fundul detaşabil tapetat cu hârtie de copt. Se dau la răcit.

Pentru cremă se amestecă toate ingrediente cu mixerul până obţinem consistenţa dorită.

Sirop: se caramelizează zahărul, apoi se adaugă apa şi se fierbe până ce s-a topit caramelul, iar la sfârşit se adaugă esenţa de rom şi nessul dizolvat în foarte puţină apă fiartă. Se dă la răcit.

Glazura: Se pun într-un vas la foc mic ciocolata ruptă în bucăţele, frişca lichidă şi untul. Se amestecă continuu până se obţine o cremă omogenă. Se dă la răcit.

Asamblare: blat însiropat, jumătate de cremă, blat însiropat, cealaltă jumătate de cremă, blat însiropat, glazură,  ornamente (frişcă bătută şi amestecată cu smântâna şi zahărul, ciocolata rasă, căpşuni şi trandafiraşi de napolitană). Se dă la rece pentru cel puţin 2 ore.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu cremă de ness-0
Tort cu cremă de ness-1

COMENTARII (63)

madi_marin 1

13.05.2012, 20:11

lia...iti multumesc pentru urari...

adriana65 1

13.05.2012, 21:27

La multi ani cu sanatate !

madi_marin 1

14.05.2012, 17:31

adriana....multumesc...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20