Tort cu crema de ness

de roberta24 in Torturi, 10 Feb 2010 | 16152 vizualizari

 

Dupa reteta de "Tort caramel" a lui Miha! Multumesc Miha!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri ulei
  • 100 g faina
  • 30 g amidon
  • 1 praf de copt
  • 75 g ciocolata neagra taiata marunt
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 250 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 10 g gelatina
  • 3 lingurite ness
  • Glazura:
  • 1 ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta rom
  • Sirop:
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • 3 linguri coniac
  • 2 lingurite ness
  • Pentru ornat:
  • 100 ml frisca lichida
  • nuca prajita
 
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ness:

Blat:

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. apoi se adauga zaharul si se bate in continuare pana se obtine o bezea tare. Galbenusurile le amestecam foarte bine cu uleiul, dupa care le incorporam incet in bezea, amestecand cu o lingura de lemn.  Faina o amestecam cu amidonul si praful de copt si o incorporam si pe ea in amestecul de mai sus. La final adaugam ciocolata taiata marunt.

Aluatul obtinut il trurnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu.

Crema:

Omogenizam foarte bine galbenusurile cu amidonul.

Gelatina o punem la inmuiat in cateva linguri de apa rece.

Zaharul il caramelizam pana devine auriu si adaugam laptele fierbinte, punem din nou pe foc si tinem pana se topeste caramelul, amestecand incontinuu. Luam de pe foc si turnam caramelul fierbinte peste galbenusuriile cu amidon, cu atentie pentru a  nu se forma cocoloase. Punem din nou pe foc, amestecand continuu pana crema incepe sa se ingroase. Crema va avea consistenta unei smantani. lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam gelatina hidratata, amestecand foarte bine. Dam crema la rece, pana incepe sa se intareasca.

Frisca lichida o mixam pana se intareste, apoi o adaugam lingura cu lingura in crema, mixand in continuare. La sfarsit adaugam ness-ul si  mixam pana la omogenizare.

Taiem blatul de tort in 3, crema o impartim intre blaturile insiropate. Pastram putina crema si imbracam marginea laterala a tortului.

Glazura:

Ciocolata o rupem bucatele si o topim impreuna cu untul si frisca lichida. Dupa ce s-a racorit adaugam esenta de rom. Lasam glazura la rece si cand a ajuns la consistenta unei smantani o turnam peste tort.

Ornam tortul cu frisca lichida batuta cu o lingurita de ness si nuci prajite si taiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

11.02.2010, 14:12

imi place aoma de ness ...crek e foarte bun

Teo 1

11.02.2010, 22:24

nu stiu cui sa multumesc pt ,ca am descoperit ''succesul''cremelor cu amidon';se simte ''de la o posta''ca e gustos;;

violette 1

12.02.2010, 18:38

5 ***** pentru tortulet! Felicitari

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu crema de vanilie cu unt si krant