Tort cu crema de ness si aroma de menta- reteta nr. 500

de Merisor in Torturi, 22 Oct 2014 | 11840 vizualizari

 

Deci am ajuns si eu in doi ani si cateva luni la reteta cu nr 500.
Felicitari mie! :)
Cat despre tort, e o nebunie, o bunatate care s-a mancat intr-o zi, asa de mult le-a placut alor mei.

 

INGREDIENTE

Blat cacao:

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • sare

Blat cocos:

  • 5 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 100 gr nuca de cocos
  • 2 linguri faina
  • sare

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri ness
  • 100 ml apa
  • 500 gr mascarpone
  • sare

Sirop pentru blat cacao:

  • 400 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita esenta de rom

Sirop blat cocos:

  • 200 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita esenta de menta

Glazura

  • 200 gr ciocolata amaruie cu menta(de la Kandia)
  • 150 gr frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ness si aroma de menta- reteta nr. 500:

Blat cacao:

Separam albusurile de galbenusuri si presaram cate un praf de sare si pe unele si pe celelalte,

Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul, pe care avem grija sa il rasnim, galbenusurile, unul cate unul, apoi incorporam treptat, faina amestecata cu cacaoa si trecute prin sita.

Ungem o forma de tort cu ulei, sau o tapetam cu hartie de copt si intindem blatul de tort in ea.

Il nivelam cu dosul unei linguri si dam forma la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade.

Eu am folosit o forma cu peretii detasabili, avand diametrul de 26 cm.

Blat cocos:

Mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul( tot rasnit, pentru a reduce timpul de lucru), iar cand bezeaua este suficient de tare, adaugam nuca de cocos si faina, mixand usor.

Tapetam aceeasi forma de tort cu ulei sau hartie de copt, intindem blatul de cocos si-l nivelam si dam forma la cuptor pentru 35 minute la 180 de grade.

Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul si putina sare, pana devin spumoase.

Dizolvam nessul in apa fierbinte si il adaugam treptat peste spuma de galbenusuri, mixand energic sa se omogenizeze bine, apoi punem compozitia astfel formata la foc,  pe baie de aburi si amestecam continuu in ea pana se ingroasa ca o budinca.

Dam vasu la rece, iar cand se receste definitiv, amestecam crema cu mascarponele, punand cate putin mascarpone in crema si mixand usor.

Mai dam crema astfel formata la rece pana pregatim blaturile pentru asamblare.

Pentru siropuri, punem ingredientele in vase si le incalzim pana cand se dizolva zaharul(esenta o vom pune la final, cand ridicam vasul de pe foc)

Lasam siropurile sa se raceasca.

Blatul de cacao il taiem in doua parti si insiropam fiecare parte cu sirop cu esenta de rom.

Blatul de cocos il lasam intreg si il insiropam cu siropul de menta.

Scoatem crema de la frigider si oprim putin din ea intr-un pos, pentru ornarea tortului.

Asamblam tortul in felul urmator: blat de cacao, 1/2 crema de ness, blat de cocos, 1/2 crema de ness si blat de cacao.

Pentru glazura, rupem ciocolata in bucati si o adaugam intr-un vas impreuna cu frisca lichida.

Punem vasul pe foc si amestecam continuu in el, pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza uniform.

Turnam glazura calda peste tort si o nivelam, atat deasupra cat si pe laterale.

Dam tortul la frigider pentru cateva ore, pentru a se intari bine cremele.

Asta bineinteles, daca rezistati.

Noi nu am rezistat, ca de obicei.

Ornam tortul cu crema oprita, dupa imaginatia fiecaruia.

Este un deliciu, a placut intregii familii!

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness si aroma de menta- reteta nr. 500" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (87)

Retete cu Margareta Cismasiu 1

26.10.2014, 23:05

Un tort minunat! Arata super si cred ca este delicios.Felicitari,Merisor!

Merisor 1

03.11.2014, 07:39

Multumesc, Margareta!

Aletta 1

16.08.2015, 18:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort deux chocolats (cu ciocolata alba si neagra)