Tort cu crema de ness si piersici

de Tabita _ in Torturi, 23 Dec 2014 | 3859 vizualizari

 

Imi place mult acest tort cu crema de ness, iar blatul e super pufos.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri faina integrala (se poate inlocui cu 8 linguri faina obisnuita)
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri margarina cu unt
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida (puteti folosi Hulala)
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 plicuri intritor pt frisca
  • 1 plic ness
  • piersici din compot
  • 200 g iaurt (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ness si piersici:

Preparare blat:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma ca la bezea.

Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea lucioasa.

Galbenusurile se fraca cu margarina si se adauga peste bezea.

Se adauga faina si cacaua, amestecand pana se incorporeaza bine.

Compozitia iese destul de fluida. 

Se pune compozitia in forma de copt unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina.

Se da la cuptor la foc mediu 180° pentru aproximativ 30-40 de minute.

Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt.

Preparare crema:

Se bate frisca lichida, iar cand incepe sa se lege se adauga intaritorul si zaharul pudra. Apoi se adauga si nessul si se mixeaza pana capata consistenta.

Se aseza piersicile taiate pe jumatate peste blat, iar apoi crema de ness.  La final am decorat cu frisca.

Preferabil blatul se pune intr-o forma cu margini detasabile si apoi se toarna compozitia.

Se da la rece pentru minim 3-4 ore sau peste noapte.

TIPS-URI

1

Se decoreza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness si piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cocos si crema de ananas