Tort cu crema de ness si vanilie

de deyutzky in Torturi, 9 Mar 2014 | 7350 vizualizari

 

ideea apartine Bucatareselor Vesele, insa eu am schimbat reteta blatului si am adaugat in plus crema de vanilie...a iesit o bunatate!!

 

INGREDIENTE

  • Blat (cu diam 26 cm):
  • 250 g faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 1 cana de lapte caldut
  • 90 ml ulei
  • 1 fiola esenta de rom
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • Crema de vanilie:
  • 350-400 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema de ness:
  • 400 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata menaj
  • 3 plicuri de ness
  • Sirop:
  • 300 ml cafea indulcita dupa gust
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata menaj
  • 50 ml frisca lichida
  • 2-3 linguri lapte
  • Decor:
  • coacaze rosii
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ness si vanilie:

Este depreferat sa se inceapa cu crema de ness inainte cu o zi de a pregati tortul, pentru a sta la rece suficient timp.

Crema de ness: 

Se pun intr-un ibric pe foc mic, frisca, ciocolata si nessul si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Atentie! Frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere! Se lasa la racit apoi se da la frigider pentru minim 4 ore sau peste noapte.

Dupa ce s-a racit complet, se mixeaza timp de cateva minute pana cand crema se intareste. Se mai da inca 1 ora la frigider.

Intre timp ne ocupam de blat:

Intr-un bol amestecam faina cu cacaua si praful de copt.

Adaugam oul, zaharul, laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine pana la omogenizare.

Dam ciocolata pe razatoarea mare si o adaugam in compozitia obtinuta amestecand cu o lingura.

Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi (se poate coace si toata compozitia dupa care se taie in 3, dar eu prefer sa le coc separat pentru ca se racesc mai repede).

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam prima parte din compozitie.

Dam la cuptor la foc mic pentru aprox 10 minute pana cand trece testul cu scobitoarea iar suprafata devine lucioasa.

La fel procedam si cu celelalte 2 foi.

Crema de vanilie: 

Se pune laptele intr-un vas la foc mic. In alt vas se amesteca galbenusurile si se toarna peste lapte.

Intr-un bol punem cateva linguri de lapte, zaharul si amidonul si amestecam bine.

Cand laptele este fierbinte adaugam peste el aceasta compozitie putin cate putin si amestecam incontinuu pana cand se ingroasa. 

Punem acum si esenta de vanilie si lasam crema la racit.

Glazura: 

Se amesteca frisca cu ciocolata la foc mic pana cand se obtine o glazura fina.

Asamblare:

Asezam pe un platou prima foaie din blat, o insiropam cu cafeaua pregatita si intindem un strat din crema de ness.

Adaugam a2a foaie, o insiropam si intindem crema de vanilie.

Adaugam a3a foaie, o insiropam si imbracam tortul intr-un strat fin de crema de ness.

Dam tortul la rece pana cand crema se intareste. Imbracam tortul in glazura de ciocolata si il decoram cu crema de ness si coacaze rosii.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de ness si vanilie 302780
retete culinare - Tort cu crema de ness si vanilie 302781
retete culinare - Tort cu crema de ness si vanilie 302782
retete culinare - Tort cu crema de ness si vanilie 302783
retete culinare - Tort cu crema de ness si vanilie 302784
retete culinare - Tort cu crema de ness si vanilie 302785
retete culinare - Tort cu crema de ness si vanilie 302786
retete culinare - Tort cu crema de ness si vanilie 302787
retete culinare - Tort cu crema de ness si vanilie 302789
retete culinare - Tort cu crema de ness si vanilie 302790
retete culinare - Tort cu crema de ness si vanilie 302791
retete culinare - Tort cu crema de ness si vanilie 302792

COMENTARII (37)

mihaelar63 1

12.03.2014, 07:42

Arata ametitor

Anett 1

12.03.2014, 09:42

Foarte frumos!

Panacris 1

12.03.2014, 11:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L