Tort cu cremă de nuci

de elucubratiiculinare in Torturi, 1 Mai 2013 | 1677 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 ouă,
  • 100 g zahăr,
  • 150 g făină,
  • o linguriță praf de copt,
  • 2 lingurițe cacao.

Sirop:

  • 150 g zahăr,
  • 300 ml apă,
  • esență rom.

Crema:

  • 200 g unt,
  • 200 g zahăr,
  • 200 g nucă,
  • 2 lingurițe cacao.

Ornament:

  • 100 g nucă.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de nuci:

Prepararea blatului: Într-un castron cernem făina cu praful de copt și cacaua. Se bat albușurile cu zahărul până se obține o spumă tare. Adăugăm gălbenușurile unul câte unul și se bate în continuare, urmând să punem treptat amestecul de făină cu praf de copt și cacao. Compoziția se pune într-o formă rotundă unsă cu unt. Se coace la foc potrivit 30-40 minute. Se va lăsa să se răcească.
Prepararea siropului. Într-o crăticioară punem apa cu zahărul. Se pune la foc mic și se lasă să dea căteva clocote. Când se va răci adăugăm esența de rom.
Prepararea cremei: Se freacă untul până devine ca o spumă, se adaugă treptat zahărul. Este recomandat să folosiți un zahăr pudră pentru o cremă cât mai fină. Eu de data aceasta am folosit zahăr tos și am fost plăcut surprinsă de rezultat, în sensul că am simțit bobițele de zahăr. Voi decideți ce fel de zahăr folosiți. După încorporarea zahărului, adăugăm nucile măcinate foarte mărunt și cacaua.
Asamblare:
Blatul răcit se va tăia în două. Se va însiropa primul blat, se umple cu cremă, se așează și cel de-al doilea blat (însiropat) și se îmbracă cu cremă.
Ornare:
 Nuca se va pune într-o tavă și se dă la cuptor pentru  max. 5 minute. Nuca coaptă se va toca mărunt,  se va freca un pic între palme pentru a se mai desprinde  din coajă, pe care o vom înlătura ușor prin vînturare. Ornăm tortul pe margine cu această nucă coaptă și cu câteva jumătăți de nucă în centru.
Se servește rece! Poftă bună!

 

COMENTARII (24)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

01.05.2013, 23:54

mena29

mena29 1

02.05.2013, 10:20

Mmm,ciocolatos si delicios!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

02.05.2013, 19:52

mutumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!