Tort cu crema de nuci

de Julie in Torturi, 20 Mai 2010 | 9231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLATUL DE LA BAZA:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • praf de copt
  • esenta de rom
  • PENTRU BLATUL MIC DE DEASUPRA:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • praf de copt
  • esenta de rom
  • 5 linguri faina
  • PENTRU CREMA:
  • foaia de blat faramitata
  • 2 cani cu nuci macinate
  • 2 esente de rom
  • un pachet cu unt
  • 4-5 linguri cu zahar farin
  • zeama de lamaie- dupa gust
  • Pentru  sirop:
  • o cana cu apa
  • 5-6  linguri cu zahar
  • zeama de lamaieSe fierb pe foc sa se topeasca zaharul, apoi se lasa la racit.
  • PENTRU DECOR:
  • frisca,
  • ciocolata,
  • nuci    
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de nuci:

Pregatim mai intai blatul 1:
  Se bat albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta ,praful de copt amestecat cu  faina si se amesteca usor. Se unge o tava rotunda cu ulei si se tapeteaza cu faina apoi se toarna compozitia. Se coace 20-25 minute in cuptorul preancalzit. Cand este gata se lasa sa se raceasca in tava.Se scoate pe platou si se taie in doua.

Pregatim si blatul 2:
Se face ca la primul blat.Se coace intr-o forma mai mica rotunda. Se scoate si se taie in doua.O parte o oprim sa o asezam pe tort iar o parte o folosim la crema.

Pregatim si crema:
Amestecam toate ingredientele foarte bine iar daca nu s-a legat cum trebuie mai adaugam zeama de compot.

Asamblam tortul:

Asezam prima foaie de blat pe platou, o insiropam , intindem o parte din crema de nuci,asezam si a doua foaie ,insiropam, intindem apoi crema pe toata suprafata si in jos pe margini.
Asezam si foaia mai mica de blat deasupra in mijloc ,o insiropam si intindem deasupra ei crema. Definitivam cu frisca si ciocolata rasa deasupra, iar pe margini se lipesc nuci taiate marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

madi_marin 1

20.05.2010, 20:16

cred ca e super bun..... imi plac prajiturile cu nuca foarte mult....

ela 1

20.05.2010, 23:32

cata nuca am facut si eu un tort cu nuca,a fost un deliciu,chiar daca nu am avut timp sa il ornez frumos

Julie 1

21.05.2010, 10:05

Ne place nuca foarte mult! Vad ca si voua! E si buna rau , ce mai!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu compot de piersici- reteta nr. 400