Tort cu crema de portocale si blat cu cacao

de mihasara in Dulciuri, 12 Noi 2015 | 1003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 6 oua
    • 250 gr zahar
    • 300 gr faina
    • 10 linguri apa
    • 1 praf de copt
    • coaja de la o lamaie
    • 1 plic zahar vanilat
    Crema:
    • 2 linguri amidon
    • 250 ml suc natural de portocale
    • 350 ml frisca lichida
    • cateva picaturi de esenta de portocala
    • 4 linguri de zahar
    Glazura:
    • 100g ciocolata amaruie
    • 50ml frisca lichida.
    Sirop:
    • 100 ml apa
    • 150 ml suc natural de portocale
    • 2-3 linguri de zahar
    • esenta de portocala
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de portocale si blat cu cacao:

Blat:

  1. Separam albusurile de galbenusuri.
  2. Frecam galbenusurile cu zaharul  adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se topeste zaharul si galbenusurile se albesc.
  3. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam cate putin in amestecul de galbenusuri.
  4. Batem spuma albusurile si le adaugam peste galbenusuri.
  5. Tapetam o forma de tort sau o cratita de 28-30cm, turnam compozitia si dam la cuptor la 180 grade pentru 35-40 de minute.
  6. Inlocuim 2-3 linguri de faina cu 2-3 linguri de cacao.
  7. Eu sunt de parere ca,in cazul blaturilor si a checurilor, testul cu scobitoarea este sfant.
  8. Il scoatem pe un gratar sau pe un prosop si il lasam sa se raceasca.
  9. Il feliem si il umplem cu ce fel de crema dorim.

Crema:

  1. Dizolvam amidonul in 50 ml suc de portocale.
  2. Punem restul de suc pe foc si adaugam zaharul.
  3. Amestcam pana se topeste zaharul, luam de pe foc si turnam amestecul cu amidon.
  4. Punem vasul pe fos si amestecam continuu, pana se ingroasa crema si este usor sticolasa.
  5. Lasam sa se raceasca si in tampul asta batem frisca.
  6. Crema de portocale o adaugam peste frisca.
  7. Adaugam cateva picaturi de esenta de portocale si lasam crema la rece, cel putin 30 de minute.

Sirop:

  1. Intr-un vas punem apa, sucul de portocale si zaharul si il fierbem pana are consistenta unui sirop.
  2. Il lasam sa se raceasca si picuram esenta de portocale.

  Glazura:
 

  1. Topim ciocolata cu frisca lichida pe baie dse abur sau la microunde.
  2. Lasam putin sa se raceasca si o intidem peste prajitura.
  3. Presaram decoruri de zahar sau oricealtceva doriti.
 

COMENTARII (8)

Rocsi 1

12.11.2015, 20:05

Delicios si aromat!

-Licurici- 1

14.11.2015, 13:50

Bya Ralu 1

15.11.2015, 17:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04