Tort cu cremă de portocale şi jeleu de vişine

de diaconta in Torturi, 14 Ian 2016 | 3413 vizualizari

 

In perioada aceasta a anului parcă nu mă mai satur de gustul portocalei.
Pentru momentul trecerii în noul an,am vrut un tort simplu dar foarte gustos.Nici nu mă simţeam foarte inspirată şi oboseala şi-a cam spus cuvântul.
Am reuşit însă să mă odihnesc în zilele ce au urmat,deci sper că în noul an voi reuşi să realizez ceea ce îmi voi dori.
Mi-aş dori să pot să-mi petrec cât mai mult timp alături de familia mea şi oamenii pe care-i iubesc cel mai mult,să fim sănătoşi,să fim mai toleranţi.Mi-aş dori să pot realiza mult mai mult în plan profesional iar rezultatele să fie pe măsură.
Cu toate astea,nu mi-am pus nici o dorinţă anume la trecerea în noul an pentru că ştiu că toate depind doar de mine.
Vă doresc şi vouă să fiţi veseli,frumoşi,inspiraţi în alegerile voastre şi norocoşi în noul an.
 
La mulţi ani!!!!

 

INGREDIENTE

Blat(forma cu diametrul de 20cm):

  • 220 g unt 82% grasime
  • 220 g zahar
  • 240 g faina
  • 4 oua
  • Zeama de la ½ lamâie
  • 1 plic praf de copt
  • Vanilie
  • Coaja de portocala
  • Sare
  • O lingura bilute de ciocolata

Crema de portocale:

  • 3 oua întregi
  • 3 galbenusuri de ou
  • 120 ml suc proaspat de portocale
  • 150 g zahar
  • Coaja de portocala
  • Vanilie
  • 400 ml smântâna pentru frisca 30% grasime

Sirop:

  • 150 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • Zeama de la jumatate de lamâie

Jeleu de vişine:

  • 300 g vişine pentru prajituri cu tot cu sirop
  • 3 foi de gelatina

Ganache de ciocolata alba:

  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml smântâna pentru frisca
  • Pentru decor am mai folosit chipsuri din ciocolata cu aroma de portocala,nuca de cocos si ornamente confetti
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de portocale şi jeleu de vişine:

Am pregatit mai întâi crema ganache pentru ca va trebui sa stea la frigider 2-3 ore.

Am încalzit smântâna pentru frisca pâna la puctul de fierbere (fara a o fierbe), apoi am pus în ea ciocolata alba rupta bucati.

Am lasat-o putin ,am amestecat pâna ce aceasta s-a topit,am lasat-o sa se tempereze putin,apoi am pus-o la frigider 2-3 ore.

 

Am pregatit si jeleul de vişine.

Am acoperit foile de gelatina cu apa rece ca sa se hidrateze.

Am pus visinele si siropul în blender si le-am pasat foarte bine.

Am încalzit amestecul obtinut pe foc,am stors gelatina si am pus-o în amestec.

Am amestecat pâna ce aceasta s-a topit.

Dupa ce jeleul s-a mai racorit,l-am pus într-un inel cu diametrul de 10cm si l-am lasat la frigider sa se închege bine.

 

Pentru blat am mixat  foarte bine untul cu zaharul,am încorporat apoi pe rând cele 4 oua.

Am pus faina amestecata cu sarea si praful de copt,zeama de lamâie,vanilia si coaja de portocala.

La final am adaugat bilutele de ciocolata.

Am pus compozitia în tava tapetata cu hârtie de copt si am pus la cuptor la 180 de grade pentru 60 de minute.

Fiind o compozitie cu mult unt si tava destul de mica,a fost nevoie de un timp mai îndelungat pentru coacere.

Este util totusi sa faceti testul scobitorii pentru a vedea când este copt.

Dupa ce s-a copt,l-am lasat pe un gratar sa se raceasca.

 

Am pregatit crema de portocale.

Am mixat ouale întregi si galbenusurile cu  zaharul,am adaugat apoi sucul de portocala,am pus amestecul pe baie de aburi si am amestecat pâna s-a îngrosat.Cam 15-20 de minute dureaza aceasta operatiune.

Am adaugat vanilia si coaja de portocala.

Am lasat sa se raceasca complet,apoi am pus-o la frigider pentru jumatate de ora.

Intre timp am mixat frisca,apoi am încorporat-o usor în crema de portocale pregatita anterior.

Am mai lasat la frigider o ora.

 

Am fiert ingredientele pentru sirop si l-am lasat sa se raceasca.

Am taiat blatul în doua si l-am însiropat.

 

Amansamblat apoi tortul folosindu-ma de inelul formei în care am copt blatul.

Am  asezat primul blat (cel de deasupra cum s-a copt),la mijloc am pus jeleul de visine scos din forma,am pus crema de portocala si am acoperit cu cel de-al doilea blat(baza care a fost mult mai dreapta).

Am mai lasat la frigider sa se întareasca crema.

Intre timp am mixat foarte bine ciocolata alba cu frisca pâna am obtinut  un ganache cu care am îmbracat tortul.

Am pus si putin colorant rosu în crema cu care am ornat deasupra.

Am ornat cu chipsuri din ciocolata cu aroma de portocala,nuca de cocos si confetti.

 

Poftă bună şi La mulţi ani !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de portocale şi jeleu de vişine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu crema caramel si jeleu de piersici