Tort cu crema de sampanie

de katty in Torturi, 16 Noi 2014 | 2887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua,
  • 6 linguri zahar ,
  • 2 linguri unt topit ,
  • 1 lingura cacao ,
  • 4 linguri faina,
  • 5 gr praf de copt
  • crema :
  • 250 gr mascarpone ,
  • 6 galbenusuri ,
  • 120 gr zahar ,
  • 150 ml sampanie de piersici ,
  • 200 ml frisca lichida
  • sirop :
  • 200 ml apa ,
  • 1 lingura zahar ,
  • 2 lingurite cafea instant
  • decor :
  • 1 lingurita cafea instant +frunze de menta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de sampanie:

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . Adaugam zaharul si batem in continuare pana compozitia capata consistenta unei smantani groase .

Adaugam galbenusurile amestecate in prealabil cu untul topit , la temperatura camerei , omogenigam , apoi cernem deasupra faina amestecata cu cacao  si praful de copt .Amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn de jos in sus pana la omogenizare , apoi turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata .

Dam forma la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii .
Cand este gata scoatem blatul , il lasam sa se raceasca , apoi il taiem in doua parti egale , pe orizontala.Pentru crema punem galbenusurile impreuna cu zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu si amestecam pana compozitia se albeste si isi dubleaza volumul .

Punem sampania , amestecand pana la omogenizare , apoi punem vasul la foc mic .

Amestecam usor pana crema se ingroase , fara a fierbe . Dam jos vasul , il lasam sa se racoreasca usor , apoi punem mascarponele si amestecam iute pana compozitia se omogenizeaza . Batem frisca spuma tare si o adaugam la crema de mascarpone racita . Mixam pana compozitia devine pufoasa .
Pentru sirop punem la fiert apa si zaharul . Cand zaharul  s-a topit oprim focul si adaugam cafeaua . Lasam sa se raceasca . 
Intre blaturile insiropate punem trei sferturi din crema  , apoi cu restul de crema ornam tortul .

Decoram tortul cu cafea instant si frunze de menta .

 

COMENTARII (7)

claudiaO 1

17.11.2014, 08:52

Rocsi 1

17.11.2014, 20:56

Foarte frumos!

Alina26 1

19.11.2014, 15:16

Superb!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04