Tort cu crema de sampanie

de katty in Torturi, 16 Noi 2014 | 13509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua,
  • 6 linguri zahar ,
  • 2 linguri unt topit ,
  • 1 lingura cacao ,
  • 4 linguri faina,
  • 5 gr praf de copt
  • crema :
  • 250 gr mascarpone ,
  • 6 galbenusuri ,
  • 120 gr zahar ,
  • 150 ml sampanie de piersici ,
  • 200 ml frisca lichida
  • sirop :
  • 200 ml apa ,
  • 1 lingura zahar ,
  • 2 lingurite cafea instant
  • decor :
  • 1 lingurita cafea instant +frunze de menta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de sampanie:

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . Adaugam zaharul si batem in continuare pana compozitia capata consistenta unei smantani groase .

Adaugam galbenusurile amestecate in prealabil cu untul topit , la temperatura camerei , omogenigam , apoi cernem deasupra faina amestecata cu cacao  si praful de copt .Amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn de jos in sus pana la omogenizare , apoi turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata .

Dam forma la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii .
Cand este gata scoatem blatul , il lasam sa se raceasca , apoi il taiem in doua parti egale , pe orizontala.Pentru crema punem galbenusurile impreuna cu zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu si amestecam pana compozitia se albeste si isi dubleaza volumul .

Punem sampania , amestecand pana la omogenizare , apoi punem vasul la foc mic .

Amestecam usor pana crema se ingroase , fara a fierbe . Dam jos vasul , il lasam sa se racoreasca usor , apoi punem mascarponele si amestecam iute pana compozitia se omogenizeaza . Batem frisca spuma tare si o adaugam la crema de mascarpone racita . Mixam pana compozitia devine pufoasa .
Pentru sirop punem la fiert apa si zaharul . Cand zaharul  s-a topit oprim focul si adaugam cafeaua . Lasam sa se raceasca . 
Intre blaturile insiropate punem trei sferturi din crema  , apoi cu restul de crema ornam tortul .

Decoram tortul cu cafea instant si frunze de menta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de sampanie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca