Tort cu crema de smantana

de Sim0na in Torturi, 30 Mar 2012 | 4430 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 125 g faina
  • 2 plicuri cafea instant
  • 1/2 plic praf de copt

Ingrediente crema:

  • 1 litru smantana 20%
  • 7 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina
  • 150 ml lapte dulce

ptr insiropat: 1/2 plic cappuccin

 ptr decor: ciocolata rasa, bomboane colorate

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de smantana:

Mai intai am pregatit blatul:
Am dizolvat cele doua pliculete de cafea instant in 2 linguri de apa fierbinte.
Galbenusurile le-am amestecat cu 100 g zahar, obtinand o spuma. Am adaugat zaharul vanilat si cafeaua calduta, apoi faina si praful de copt.

 Albusurile le-am batut spuna, adaugand si restul de 100 g zahar.

 Am adaugat albusurile peste amestecul de galbenusuri amestecand e jos in sus.

 Am pus compozitia intr-o forma (a mea a avut 25.5) unsa cu ulei si tapetata cu hartie, si am copt-o la 180 grade, timp de 40 minute.

 Cand a fost gata am lasat-o sa se raceasca.

 Intre timp am pregatit crema:
Am dizolvat intr-un ibric, cele 2 plicuri de gelatina in laptele dulce, lasand sa se umfle. Dupa 10 minute am pus ibricul pe foc, amestecand mereu pana se dizolva, fara insa a fierbe.

 Cat gelatina se odihnea putin, am mixat smantana bine-bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

 Am adaugat la smantana si gelatina calduta si am dat la frigider ptr 10 minute (nu mai mult ca se intareste prea tare).

 Dupa 10 minute, crema am impartit-o in 2, jumatate am amestecat-o cu nuca macinata, iar jumatate am lasat-o asa.
Blatul l-am taiat in doua.. am insiropat partea de jos cu cappuccino, apoi am pus crema cu nuca, apoi iar blat si deasupra crema simpla.

 Am ras marunt ciocolata si am aruncat in ploaie peste tortulet. Deasupra am pus si niste bombonele colorate... asa mai de sarbatoare.

 

 

Un tortulet foarte racoritor!

 

 

TIPS-URI

1

Ca o completare... in crema as mai fi adaugat niste fructe deshidratate sau de la compot.. scurse bine.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de smantana 154983
retete culinare - Tort cu crema de smantana 154984
retete culinare - Tort cu crema de smantana 154985
retete culinare - Tort cu crema de smantana 154986
retete culinare - Tort cu crema de smantana 154987
retete culinare - Tort cu crema de smantana 154988
retete culinare - Tort cu crema de smantana 154989
retete culinare - Tort cu crema de smantana 154990
retete culinare - Tort cu crema de smantana 154991
retete culinare - Tort cu crema de smantana 154992
retete culinare - Tort cu crema de smantana 154993
retete culinare - Tort cu crema de smantana 154994
retete culinare - Tort cu crema de smantana 154995
retete culinare - Tort cu crema de smantana 154996

COMENTARII (17)

deyutzky 1

31.03.2012, 12:05

si pt mine una

angyb 1

31.03.2012, 12:23

Una vreu si eu

Sim0na 1

02.04.2012, 18:58

Deyutzky, angyb, si ptr voi cate o portie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: