Tort cu crema de trufe

de jolygina in Torturi, 5 Oct 2010 | 11952 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 500g unt moale
  • 320g faina
  • 400g zahar
  • 3 linguri de cacao
  • un praf de copt
  • crema:
  • 300g ciocolata (amaruie 50% cacao )
  • jumatate de pachet de unt (fara apa)
  • 200 ml lapte condensat
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom cat mai aromata
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de trufe:

Frecam untul cu ouale si zaharul pana se formeaza o crema spumoasa, dupa care amestecam ingredientele fainoase : faina ,cacaoa, praful de copt le incorporam usor in compozitia de unt cu oua si turnam aceasta compozitie intr-o forma rotunda dupa care o dam la cuptor timp de 30 min la foc moderat

Crema:

Punem laptele pe foc pana clocoteste , cand a inceput sa clocoteasca se pune ciocolata rupta si se amesteca continu pana se omogenizeaza

Se adauga 10 ml de esenta de rom ,zaharul vanilat si se lasa putin la racit.,adaugam untul deja frecat spuma si o lingura de cacao. Cand totul s-a omogenizat asamblam tortu astfel : taiem blatul in 3 dupa care insiropam fiecare foaie cu siropul pregatit din 150ml apa o lingura de rom si 2 linguri de zahar ,punem crema pe fiecare foaie pana le terminam pe toate

La sfarsit mai pastram putina crema pentru ornat ,nu foarte multa decat cat sa-l ungem sa se lipeasca mai bine cacaoa pe el

Eu l-am ornat astfel l-am uns foarte bine cu crema ramasa si am pudrat pe margini cu zahar pudra si pe mijloc cu cacao

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de trufe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

jolygina 1

11.12.2011, 23:32

multumesc frumos fetelor sunte-ti tot timpul foarte dragute ,va pup

iry-gabriela 1

13.01.2012, 20:34

mmmm....

jolygina 1

22.01.2012, 10:33

iri vrei?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Chitara