Tort cu crema de unt

de adry88 in Torturi, 13 Feb 2014 | 1121 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • coaja de portocala
  • colorant alimentar rosu
  • 50 g ciocolata
  • Crema
  • 300 g unt
  • 300 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri lapte condesat
  • Decor
  • frisca
  • ciocolata rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de unt:

Blat - Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si coaja de portocala. Amestecam cu o lingura cu miscari de sus in jos, adaugam colorantul si ciocolata topita (eu am adaugat ciocolata pentru ca nu mi-a placut culoarea, era mai degraba roz decat rosu)

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2.

Crema - untul la temperatura camerei il vom mixa pana devine crema, adaugam zaharul treptat mixand continuu. La final adaugam esenta de vanilie si laptele condesat, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou asezam prima foaie, o insiropam (eu am folosit compot de visine) crema de unt, a 2 foaie si decoram cu frisca si ciocolata.

Dam la frigider inainte sa servim

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de unt 297833
retete culinare - Tort cu crema de unt 297834
retete culinare - Tort cu crema de unt 297835

COMENTARII (14)

adry88 1

13.02.2014, 21:20

multumesc pentru aprecieri

Ubulika 1

17.02.2014, 09:44

arata bine

gaby_gabytza 1

17.02.2014, 11:39

bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D