Tort cu crema de unt si nuca

de Rocsi in Torturi, 18 Ian 2014 | 14484 vizualizari

 

Pentru acest week-end am ales sa fac un mic tortulet cremos, cu nuca, aromat, ce mai o nebunieeee....Vi-l recomand cu mare drag!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri si 1/2 cacao
  • 2 linguri si 1/2 pesmet
  • 4 linguri nuca macinata
  • 3-4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • Pentru crema:
  • 250 gr unt de calitate
  • 2 linguri crema de ciocolata
  • 200 gr nuca macinata
  • 90 ml lapte
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 lingura rasa de cacao
  • 3 linguri crema de lichior de cafea (optional)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru sirop:
  • 1 cana apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • 8 jumatati miez de nuca
  • 3 linguri zahar
  • fulgi de ciocolata alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de unt si nuca:

Blatul:

Separam ouale si mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi incorporam zaharul. Adaugam galbenusurile si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Intr-un bol punem praful de copt, faina, pesmetul, cacaoa, nuca macinata si le amestecam bine. Le punem treptat peste compozitia de oua, coaja rasa de portocala si invartim cu o paleta de silicon.

Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si o nivelam. Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 20-25 de minute. Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Indepartam putin din margini, apoi taiem 3 bucati egale de blat pe latime.

Crema:

Infierbantam laptele, il turnam peste nuca macinata sa o oparim si lasam sa se raceasca. Untul de la temperatura camerei il mixam spuma impreuna cu zaharul pudra. Adaugam crema de ciocolata, crema de lichior,  vanilia, apoi nuca racorita si mixam bine. Impartim crema in 3 partie egale.

Siropul:

Amestecam toate ingredientele, le punem pe foc pana se topeste zaharul apoi il lasam sa se raceasca. Pe un platou asezam prima bucata de blat, insiropam si ungem cu prima parte din crema. Asezam al doilea blat, insiropam, ungem iar cu crema, iar blat, iar insiropam si punem si ultimul strat de crema. Cu o lingurita facem mici adancituri.

Decorul cu nuca:

Caramelizam 3 linguri de zahar. Infingem niste scobitori in jumatatile de miez de nuca, le trecem prin caramel si le asezam pe o hartie de copt pana se intaresc putin. ( De aici am preluat ideea acestui decor. Multumesc Ela). Cu acestea decoram tortul, presaram si cativa fulgi de ciocolata alba apoi il dam la rece.

Este un adevarat deliciu!

Sursa de inspiratie

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de unt si nuca 291875
retete culinare - Tort cu crema de unt si nuca 291876
retete culinare - Tort cu crema de unt si nuca 291877
retete culinare - Tort cu crema de unt si nuca 291878
retete culinare - Tort cu crema de unt si nuca 291879
retete culinare - Tort cu crema de unt si nuca 291880
retete culinare - Tort cu crema de unt si nuca 291882
retete culinare - Tort cu crema de unt si nuca 291883
retete culinare - Tort cu crema de unt si nuca 291884
retete culinare - Tort cu crema de unt si nuca 291885
retete culinare - Tort cu crema de unt si nuca 291886
retete culinare - Tort cu crema de unt si nuca 291887
retete culinare - Tort cu crema de unt si nuca 291888
retete culinare - Tort cu crema de unt si nuca 291889
retete culinare - Tort cu crema de unt si nuca 291890

COMENTARII (74)

Rocsi 1

21.01.2014, 20:29

Dana iti multumesc

Georghiouadriana23 1

25.04.2014, 02:20

superrrrr

Rocsi 1

25.04.2014, 18:43

Multumesc Adriana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S