Tort cu crema de vanilie si alune

de Dea_Dea in Torturi, 10 Dec 2013 | 10220 vizualizari

 

Este tortul facut de Sf. Andrei!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf de copt
  • CREMA
  • 625 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 6 linguri amidon
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 gr alune fara sare
  • SIROP
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • GLAZURA:
  • 150 gr ciocolata
  • 25 gr unt
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca lichida batuta
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si alune:

Blatul:

Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema:

500 ml lapte , cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc. Cu laptele ramas(125 ml) dizolvam amidonul intr-un castron. Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca , turnam amidonul si amestecam continuu sa nu faca cocoloase.Se lasa la racit , iar cand este rece batem frisca si o incorporam in crema. La final adaugam si alunele tocate, nu foarte mic.

Sirop:

Se pune apa intr-un castron si zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de rom.

Glazura:

Ciocolata se rupe bucati , se adauga untul si frisca lichida si se pun pe foc mic sau pe abur sa se omogenizeze. Se lasa la racorit. Se bat si cei 200 ml frisca lichida.

Asamblare:

Blatul se taie in 3 (2 taieturi), se insiropeaza fiecare parte. O felie de blat se pune pe platou si se pune crema 1/3, apoi cealalta parte de blat,crema , iar blat si cu crema ramasa imbracam si tortul. Se imbraca apoi marginile in frisca si se ridica putin , apoi glazuram.


TIPS-URI

1

In loc de alune se poate folosi miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Dea_Dea 1

10.12.2013, 14:10

ione24 1

10.12.2013, 14:11

Se poate folosi faina in loc de amidon la crema???

Dea_Dea 1

10.12.2013, 23:25

Ione da se poate! Cu amidon este crema mai fina!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata