Tort cu crema de vanilie si bezea cu nuca

de Angelina_Elena in Torturi, 6 Iun 2014 | 2590 vizualizari

 

Pentru bezeau m-am inspirat de la Ancuta, careia ii multumesc! :-* A iesit ceva extraordinar! Cam asa arata si acest tort in interior http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-bezea-si-crema-de-vanilie-39385.html, nu am sectiune deoarece l-am facut cadou cuiva cu ocazia zilei de nastere!

 

INGREDIENTE

Blat de cacao:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurit praf de copt
  • 1 praf de sare

Bezea cu nuca:

  • 7 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 200 g nuca prajita si macinata

Sirop:

  • 1 cana zahar
  • 2 cani apa
  • 1 lingura esenta de rom

Crema de vanilie:

  • 7 galbenusuri
  • 170 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 300 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si bezea cu nuca:

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa

mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu apa, uleiul si esenta de rom, apoi

amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste

albusurile batute spuma si omogenizam.

Tapetam o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu hartie de copt si putin

ulei.

Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul

trece testul scobitorii.

Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand

zaharul se topeste.

La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.

Blatul de bezea: mixam bine albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam

zaharul si mixam pana se topeste si obtinem o spuma lucioasa.

La final adaugam nuca macinata amestecata cu faina.

Amestecam usor, cu o spatula pana se incorporeaza.

Punem bezeaua in tava rotunda (aceiasi in care am copt blatul) tapetata cu

hartie de copt si putin ulei.

Coacem la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.

Scoatem apoi din tava si lasam bezeaua sa se raceasca.

Crema de vanilie: mixam galbenusurile spuma cu zaharul.

400 ml de lapte ii punem pe foc la incalzit.

Dizolvam faine in laptele ramas (100 ml) apoi il adaugam peste laptele cald.

Turnam compozitia in fir subtire peste galbenusurile mixate spuma.

Punem compozitia de foc mic, pe baie de aburi si amestecam pana se

ingroasa.

Dam deoparte si acoperim cu folie de plastic (pentru  nu se forma coaja

deasupra) si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit adaugam cate o lingura peste frisca batuta, amestecand

usor, de jos in sus cu o spatula.

Asamblare: pe un platou rotund asezam o foaie de cacao insiropata,

intindem jumatate din crema,  acoperim cu blatul de bezea, intindem restul

de crema iar apoi punem si ultima foaie de cacao insiropata.

Ornam dupa preferinta, eu am ales sa il imbrac in frisca, sa il ornez pe

margine cu alune

caramelizate, iar deasupra am facut un trandafir din fondant si ornamente

sclipitoare, galben si mov.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de vanilie si bezea cu nuca-0
Tort cu crema de vanilie si bezea cu nuca-1

COMENTARII (34)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

09.06.2014, 18:45

Ligia

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

09.06.2014, 18:46

Laura

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

09.06.2014, 18:46

Multumesc din suflet Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!