Tort cu crema de vanilie si capsuni

de Oana in Torturi, 2 Iun 2013 | 26741 vizualizari

 

Reteta de la pandispan este marca Eric Lanlard, o reteta simpla si extraordinar de gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 190 g zahar
  • 190 g faina
  • 30 g unt
  • o lingurita esenta de portocale
  • Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • 700 ml lapte
  • 50 g unt
  • vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 500 gr capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si capsuni:

Se prepara mai intai pandispanul pentru blat. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Ouale si zaharul se bat cu mixerul la bain marie pana se incalzesc. Se ia vasul de pe foc si se continua mixarea la viteza mare inca 10 minute, pana isi tripleaza volumul si compozitia este pufoasa. Se topeste untul si se lasa la foc mic pana incepe sa devina auriu (va avea un usor gust de alune). Se toarna in fir subtire peste compozitia de oua cu zahar. Se adauga apoi faina cernuta, putin cate putin, amestecand usor, cu o lingura de lemn, de sus in jos. Se tapeteaza o forma de tort cu pereti detasabili cu hartie de copt si se toarna compozitia cu grija. Se coace pana devine auriu. Verificati cu scobitoarea. Se lasa la racit in tava 10 minute si apoi se scoate blatul pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet. 

Se prepara crema: Galbenusurile se freaca cu zaharul si amidonul, apoi se adauga treptat laptele rece, amestecand cu telul sa nu se formeze cocoloase. Se pune vasul pe foc, se adauga vanilia. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu. La final se adauga untul. Se lasa la racit si se pune la frigider cel putin o ora.Se bate frisca lichida. Jumatate din frisca se adauga in crema rece, incorporand cu grija.

Capsunile se spala si se lasa la scurs, se opres cateva cu codita pentru decor.

Se taie blatul rece in trei si se asambleaza tortul. Se pune primul blat in tava de tort cu inel detasabil, se adauga deasupra jumatate din crema, se presara capsuni si se adauga al doilea blat. Se pune restul de crema, capsuni si ultinul blat se imbraca in restul de frisca. Se decoreaza cu capsuni si se pune la rece cel putin 2-3 ore.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de vanilie si capsuni 232922
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si capsuni 232923
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si capsuni 232924
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si capsuni 232925
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si capsuni 232926
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si capsuni 232927
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si capsuni 232928
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si capsuni 232929
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si capsuni 232930
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si capsuni 232931

COMENTARII (28)

babi5 1

06.06.2013, 12:02

Madelline 1

04.03.2014, 05:52

delicios

Giana 1

04.06.2014, 09:00

Super Oana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59