Tort cu crema de vanilie si ciocolata alba

de Gherca Daniela in Torturi, 31 Mai 2015 | 1474 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru un eveniment ce vreo 15 persoane dupa reteta lu' Rocsi si pot spune ca a fost foarte, foarte laudat! Multumesc Rosci! >:D<

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • sare
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani faina
  • esente de rom si vanilie
  • cacao
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 50 ml ulei

Crema de vanilie:

  • 700 ml lapte
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • vanilie

Crema de ciocolata alba:

  • 300ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata alba

Pentru insiporopat: cafea preparata si indulcita, dupa preferinte Pentru ornat: frisca (alba si cu cacao) si ciocolata toffifee

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si ciocolata alba:

Blatul si crema de ciocolata este bine sa le facem cu o zi inainte.

Pentru blat:

Separam ouale, albusurile le batem bine cu un praf de sare, punem si zaharul, mixam pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul pana le incorporam bine si pe acestea. 

Bicarbonatul il stingem cu putin otet sau cu zeama de lamaie si impreuna cu faina si cacaoa turnam treptat in compozitie pana la omogenizare.

Punem si romul cu vanilia, in functie de cat de aromat va place si la sfarsit adaugam si uleiul, mai mixam putin si gata.

Turnam compozitia intr-o tava cu inel detasabil si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru cca 40 minute sau facem testul cu scobitoarea.

Pentru crema de ciocolata alba:

Frisca lichida si bucatile de ciocolata le punem la foc mic pana de topesc, apoi dam deoparte sa se raceasca si o bagam la frigider pentru 5-6 ore sau pana a doua zi.

Crema de vanilie:

Intr-o oala punem faina, zaharul, cateva linguri de lapte si vanilia. Restul de lapte il punem la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot turnam laptele in oala cu ingredientele dinainte si amestecam cu un tel pana ce crema se ingroasa. O lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand. 

Mixam crema de ciocolata pana obtinem o spuma, iar peste crema de vanilie adaugam 3-4 linguri de crema de ciocolata si o amestecam usor. 

Pentru ansamblare: Blatul in taiem in 3, iar pe un platou punem o foaie de blat pe care o insiropam cu cafea, peste punem jumatate din crema de vanilie, alta foaie de blat, o insiporam si pe aceasta, punem si restul de crema de vanilie, ultima foaie de blat insiporam si peste turnam crema de ciocolata alba.

Ornam tortul cu frica si ciocolata dupa preferintele fiecaruia.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de vanilie si ciocolata alba-0
Tort cu crema de vanilie si ciocolata alba-1
Tort cu crema de vanilie si ciocolata alba-2
Tort cu crema de vanilie si ciocolata alba-3
Tort cu crema de vanilie si ciocolata alba-4
Tort cu crema de vanilie si ciocolata alba-5
Tort cu crema de vanilie si ciocolata alba-6
Tort cu crema de vanilie si ciocolata alba-7

COMENTARII (18)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

01.06.2015, 22:44

multumesc!

Gicuta69

Gicuta69 1

02.06.2015, 07:36

Buuun!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

02.06.2015, 08:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!