Tort cu crema de vanilie si ciocolata alba

de Gherca Daniela in Torturi, 31 Mai 2015 | 5099 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru un eveniment ce vreo 15 persoane dupa reteta lu' Rocsi si pot spune ca a fost foarte, foarte laudat! Multumesc Rosci! >:D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • sare
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani faina
  • esente de rom si vanilie
  • cacao
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 50 ml ulei

Crema de vanilie:

  • 700 ml lapte
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • vanilie

Crema de ciocolata alba:

  • 300ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata alba

Pentru insiporopat: cafea preparata si indulcita, dupa preferinte Pentru ornat: frisca (alba si cu cacao) si ciocolata toffifee

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si ciocolata alba:

Blatul si crema de ciocolata este bine sa le facem cu o zi inainte.

Pentru blat:

Separam ouale, albusurile le batem bine cu un praf de sare, punem si zaharul, mixam pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul pana le incorporam bine si pe acestea. 

Bicarbonatul il stingem cu putin otet sau cu zeama de lamaie si impreuna cu faina si cacaoa turnam treptat in compozitie pana la omogenizare.

Punem si romul cu vanilia, in functie de cat de aromat va place si la sfarsit adaugam si uleiul, mai mixam putin si gata.

Turnam compozitia intr-o tava cu inel detasabil si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru cca 40 minute sau facem testul cu scobitoarea.

Pentru crema de ciocolata alba:

Frisca lichida si bucatile de ciocolata le punem la foc mic pana de topesc, apoi dam deoparte sa se raceasca si o bagam la frigider pentru 5-6 ore sau pana a doua zi.

Crema de vanilie:

Intr-o oala punem faina, zaharul, cateva linguri de lapte si vanilia. Restul de lapte il punem la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot turnam laptele in oala cu ingredientele dinainte si amestecam cu un tel pana ce crema se ingroasa. O lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand. 

Mixam crema de ciocolata pana obtinem o spuma, iar peste crema de vanilie adaugam 3-4 linguri de crema de ciocolata si o amestecam usor. 

Pentru ansamblare: Blatul in taiem in 3, iar pe un platou punem o foaie de blat pe care o insiropam cu cafea, peste punem jumatate din crema de vanilie, alta foaie de blat, o insiporam si pe aceasta, punem si restul de crema de vanilie, ultima foaie de blat insiporam si peste turnam crema de ciocolata alba.

Ornam tortul cu frica si ciocolata dupa preferintele fiecaruia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort alb cu visine si ciocolata