Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere)

de alilianaa in Dulciuri, 25 Aug 2015 | 848 vizualizari

 

In ciuda descrierii in extensio, nu e nimic complicat. Tort mare, familie mare :)) Ani multi care au trecut :)) Ne-am bucurat pana la ultima bucata de el. Simplu, racoros si bun.
Greu sa si gatesti, sa faci si poze.... v-ati dat seama.

 

INGREDIENTE

  • piscoturi cca 600 g ( 3 pachete jumatate a cate 200 g ) si inca o jumatate de pachet pste
  • 600 ml frisca Meggle creme patisserie
  • 300 g cicocolata cu peste 50% cacao
  • 10 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • esenta vanilie
  • o lingura faina
  • visine cca 300 g
  • 200 ml apa
  • 5-6 gr. gelatina
  • 1/2 lingurita unt
  • ornamente diferite de cicolata si zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere):

Siropul pentru piscoturi:  3 linguri zahar, esenta vanilie, 200 ml apa. Toate se amesteca, se pun la fiert si se lasa la racit. 

Cremea de ciocolata ( ganache):  frisca ( 300ml)  se pune la incalzit, se adauga cicolata rupta in bucati, se omogenizeaza si pana ce compozitia atinge punctul de fierbere, se trage de pe foc. Se mai amesteca si se da la rece. La final ( dupa ce s-a racit bine, eu am tinut-o in frigider cca 20 minute), se mixeaza foarte bine. Am adaugat 4-5  linguri frisca batura si am omogenizat. Am dat la rece. Din aceasta crema am oprit o lingura pentru finisare ( am amestecat cu frisca).

Crema de vanilie este de fapt o crema de tort diplomat:Gelatina se pune la hidratat cu 3-4 linguri apa. Intr-o cratita am mixat galbenusurile impreuna cu 4 linguri zahar foarte bine, am adaugat o lingura de faina si la urma am pus laptele putin cate putin, am omogenizat foarte bine si am pus cratita pe foc mic. Am amestecat pana a rezultat o compozitie legata de forma smantanei. Am dat compozitia la rece si cand era putin calduta am pus gelatina hidratata si dizolvata. Am pus la rece.

Visinele: intr-o alta cratita am pus visinele, 3 linguri zahar, o jumatate lingurita unt pe foc. Treptat am amestecat pana ce s-a omogenizat si a rezultat un sos cu fructe. 

Frisca pentru finisatul tortului ( cca 300 ml) se  batura spuma.

Asamblare: intr-o tava dreptunghiulara, pe fundul acesteia am pus folie alimenatara. la baza am pus  crema de vanilie, visine, un rand de piscoturi date prin siropul de mai sus, crema de ciocolata, visine si sos de visine, al doilea strat de piscoturi, pe care la final le-am stropit cu sosul de visine ramas. Am acoperit cu folie, am dat tortul la rece. Dupa cca 2-3 ore, am rasturnat tortul pe o tava ( atentie sa nu pice!!!!), am scos folia si l-am finisat cu frisca batuta in care am adaugat o lingura de crema de ciocolata ( am oprit de la crema de ciocolata) , cicolata topita si ornamente. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere)-0
Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere)-1
Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere)-2
Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere)-3
Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere)-4

COMENTARII (21)

miki_a

miki_a 1

26.08.2015, 01:39

Sigur a fost bun si apreciat!!!

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

28.08.2015, 13:15

Sunt sigura ca e foarte bun!

alilianaa

alilianaa 1

02.05.2016, 12:00

Va multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!