tort cu crema de vanilie si crema de visine

de ionix in Torturi, 5 Ian 2010 | 5670 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat  :
  • 14 linguri de zahar     
  • 10 oua   
  • 4 linguri cacao        
  • circa 100 g faina    
  • 1 praf de copt 
  • o lingurita de rom·   
  •                              
 Crema 
  • 400 ml lapte                                                       
  • 6 plicuri zahar vanilat                                                      
  • 8 galbenusuri                                                      
  • 5 linguri faina 
  • 500 g unt (2 pachete si jumatate)                                                      
  • 250 g zahar pudra
  • visine din compot
Glazura
  • frisca naturala 
  • o ciocolata de lapte
  • visine din compot
Sirop:
  • Am folosit zeama de la compotul de visine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tort cu crema de vanilie si crema de visine:

 


Prepararea cremei:


Se incepe cu crema pentru ca trebuie racita.


Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si faina, avand grija sa nu facem cocoloase.


Apoi se toarna laptele mixand bine.


Compozitia formata se pune la foc mic amestecand cu telul mereu pentru a nu se prinde de fundul cratitei.


Se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase bine, apoi se lasa la racit.


Intre timp, cat se raceste crema se freaca untul spuma impreuna cu zaharul pudra. 


Se freaca pana cand nu se mai simte zaharul.


Cand crema s-a racit de tot se adauga treptat peste unt si se freaca bine .


Crema facuta se imparte in doua parti.


Se scot visine din compot si se lasa la scurs. 


Dupa ce s-au scurs visinile se adauga intr-una din portii si se mixeaza bine.


Astfel avem doua creme, o crema de visine si una de vanilie.


 


Prepararea blatului:


Se spala bine ouale si se separe galbenusurile de albusuri.


Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.


Apoi se adauga galbenusurile, cacaoa, romul si praful de copt si se bate bine.


Se adauga faina ,se amesteca bine .


Aluatul se imparte in doua parti egale si se toarna, una cate una, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Se baga la cuptor la foc mic si se lasa circa 15 min.. Se probeaza cu scobitoarea, sa nu fie lipicioasa.


 


Dupa ce am facut blaturile, le insiropam si le ungem cu crema. Primul strat va fi cel de vanilie apoi cel de visine.


Peste stratul de crema de visine se pune frisca, se rade ciocolata si se orneaza cu visine din compot.


 


Pofta buna!


 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - tort cu crema de vanilie si crema de visine 13239
retete culinare - tort cu crema de vanilie si crema de visine 13240
retete culinare - tort cu crema de vanilie si crema de visine 13241
retete culinare - tort cu crema de vanilie si crema de visine 13242
retete culinare - tort cu crema de vanilie si crema de visine 13243
retete culinare - tort cu crema de vanilie si crema de visine 13244
retete culinare - tort cu crema de vanilie si crema de visine 13245
retete culinare - tort cu crema de vanilie si crema de visine 13246
retete culinare - tort cu crema de vanilie si crema de visine 13247
retete culinare - tort cu crema de vanilie si crema de visine 13248
retete culinare - tort cu crema de vanilie si crema de visine 13249
retete culinare - tort cu crema de vanilie si crema de visine 13250
retete culinare - tort cu crema de vanilie si crema de visine 13251
retete culinare - tort cu crema de vanilie si crema de visine 13252
retete culinare - tort cu crema de vanilie si crema de visine 13253
retete culinare - tort cu crema de vanilie si crema de visine 13254

COMENTARII (6)

ionix 1

06.01.2010, 13:46

m-a chinuit talentul roxy... pai, ia mataluta trenul si vino in bucale ca mai am o feliuta

Teo 1

07.01.2010, 21:28

La multi si fericiti ani!

Cris2711 1

26.11.2011, 21:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!