Tort cu crema de vanilie si frisca

de loredanaaa in Torturi, 15 Apr 2014 | 4754 vizualizari

 

Am facut acest tort de sf. valentin si a iesit foarte gustos.O prietena mi-a zis sa insiropez tortul cu suc fanta,nu ma gandeam ca o sa iasa asa bun cu suc de fanta.Am incercat si mi-a placut mai mult decat cu sirop.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri apa rece
  • 10 linguri cu varf de zahar
  • 10 linguri faina
  • un varf sare
  • hartie de copt
  • un plic de crema de vanilie
  • 500 gr de frisca
  • un intaritor de frisca
  • 1 cana de suc fanta pentru insiropat blatul de tort
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si frisca:

Dati cuptorul la 180 grade in timp ce faceti blatul astfel incat sa fie incins.

Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat albusurile cu praful de sare pana devin spuma. Dupa ce au devenit spuma se adauga treptat zaharul amestecand bine, pana devine o bezea tare care nu curge la intoarcerea castronului. Apoi adaugati  galbenusurile toate deodata si apa amestecand usor. Se adauga treptat faina pana se incorporeaza. Compozitia o turnati in forma dorita tapetata cu hartia de copt si usor scuturati tava de masa.

Puneti tava la cuptor  la 180 de grade, lasand cam 30-40 de minute pana  trece testul cu scobitoarea. In primele 15 minunte nu deschideti usa cuptorului. Cand e copt il scoateti din tava si il puneti pe un gratar la racit pana a doua zi. Cand e racit il taiati in doua sau 3 parti.

Crema:
250 de frisca se amesteca cu crema de vanilie  cu mixterul pana  se ingroasa.Daca nu este suficient de dulce adaugati un pic de zahar pudra dupa preferite.

Insiropati foile de blat cu sucul de fanta , adaugati crema, apoi al doilea blat, repetati operatia pana la ultimul blat.

Frisca lichida ramasa o mixati pana devine tare apoi adaugati intaritorul de frisca,mixand cateva minunte.Ornati blatul cu frisca dupa preferinte

Pofta buna!!!

 

 

 

 

 

COMENTARII (13)

anca_rm 1

16.04.2014, 10:51

Rocsi 1

16.04.2014, 12:14

loredanaaa 1

11.05.2014, 19:43

multumesc rux,bya,tabita,cris,anca,rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04