Tort cu crema de vanilie si mure.

de dicarmencitta1957 in Dulciuri, 16 Feb 2010 | 3790 vizualizari

 

by dicarmencitta 1957
Este un tort delicios de vara, care trebuie servit doar foarte rece.

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tarta(Carrefour).
  • 1 plic crema de vanilie de la Dr Oetker.
  • 200 ml lapte pentru plicul de crema.
  • 200 ml frica lichida Hulala.
  • 5 linguri de zahar(cine doreste mai dulce pune mai mult).
  • 1 lingurita ness.
  • 50 ml apa.
  • 1 plic Bourbon-vanille Aroma- Dr.Oetker.
  • 50 gr amaretto sau 50 gr lichior de cafea.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si mure.:

Se face mai intai crema de vanilie cu 200 ml lapte si 200 ml frisca lichida Hulala, pe care o bagam la frigider.Cand facem crema se amesteca impreuna praful de vanilie cu laptele si smantana lichida,plus cele 5 linguri de zahar se freaca intai la treapta intaia si apoi 3 minute la treapta a treia(adica tare)

Insiropam blatul de tarta cu 1 lingurita de ness,50 gr Amaretto(sau lichior de cafea) plus plicul de Bourbon-Vanille,50 ml apa si apoi turnam siropul peste blatul de tarta.Se intinde si crema de vanilie peste blat.Apoi ornam tarta cu mure pe care le-am spalat bine si le-am lasat la scurs in strecuratoare.

Dupa ce l-am ornat il bagam cel putin 2 ore la frigider,pentru ca acest tort merge servit rece.

Pofta buna !!!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de vanilie si mure.-0
Tort cu crema de vanilie si mure.-1
Tort cu crema de vanilie si mure.-2
Tort cu crema de vanilie si mure.-3
Tort cu crema de vanilie si mure.-4
Tort cu crema de vanilie si mure.-5
Tort cu crema de vanilie si mure.-6
Tort cu crema de vanilie si mure.-7

COMENTARII (3)

Rocsi 1

16.02.2010, 20:29

Teo 1

16.02.2010, 22:06

imi inchipui cat de racoritor e!

gaby_duceag 1

16.03.2010, 07:20

la multi ani sanatosi si fericiti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20