Tort cu crema de vanilie si zmeura

de leoflori in Torturi, 18 Iun 2009 | 4902 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul :
  • 6 oua
  • 250 gr. zahar
  • 300 gr. faina
  • 10 Linguri apa
  • 1 pliculet praf copt 
  • 1 Lingura de cacao (am inlocuit 2 Linguri faina cu 1 Lingura cacao)
  • 1 lingurita esenta rom
  • Crema de vanilie  :
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 250 ml. lapte + 3 Linguri zahar (pt.budinca)
  • 250 ml. frisca batuta10 gr. gelatina granule
  • Crema de zmeura  : 150 gr. zmeura
  • 150 gr. zahar
  • 1 Lingura sirop fructe (reteta originala era cu lichior cirese)
  • 300 ml. lapte
  • 1 1/2 Lingura cu varf faina
  • 90 gr. margarina
  • 1 1/2 pliculet gelatina granule (15 grame)
  • 150 ml. frisca batuta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si zmeura:

BlatulSe freaca galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate o lingura cu apa, pana cand se obtine o crema de consistenta unei alifii.
Faina se amesteca (si cu cacao daca vrem blat de cacao) cu praful de copt si se adauga cate putin in amestecul de galbenusuri.
Albusurile batute spuma se adauga si ele la amestec.
Punem in forma tapetata (am folosit de 22 cm) si coacem la foc potrivit cca 40 minute.

Crema de vanilie : Se face budinca iar cand se raceste se pune gelatina dizolvata, se amesteca bine apoi se adauga si frisca batuta.

Crema de zmeura : Amestec faina cu laptele.
Intr-o craticioara pe foc se pune zaharul+zmeura+sirop fructe si se topesc la foc mic amestecand mereu.Se adauga amestecul de lapte + faina si iar amestecam pana se ingroasa.Punem margarina si apoi gelatina inmuiata si mai tinem pe foc 2-3 minute amestecand intr-una(sa nu fiarba!) Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta.
Se pune inelul formei de tort in jurul blatului.
Insiropam blatul (am folosit sirop de la o conserva de piersici)

Punem crema de vanilie. Apoi crema de zmeura si repetam pana terminam si foile de blat si cremele. Mi-a ramas din ambele creme, le-am combinat si am ornat tortul + bombonici decor iar cele mari sunt jeluri pt. ca am uitat sa-mi opresc din zmeura proaspata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de vanilie si zmeura 4638
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si zmeura 4639
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si zmeura 4640
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si zmeura 4641
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si zmeura 4642
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si zmeura 4643
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si zmeura 4644
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si zmeura 4645
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si zmeura 4646
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si zmeura 4647
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si zmeura 4648

COMENTARII (3)

Miha 1

20.06.2009, 10:57

Super "zmeurelul" tau!

leoflori 1

21.06.2009, 15:34

multumesc, Miha! am vazut si eu "sahul" tau, opera de arta!

Miha 1

21.06.2009, 16:10

Multumesc Flori! Nu chiar opera de arta,doar o creatie de week-end.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S