Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura

de alba_zori in Torturi, 13 Iun 2013 | 4204 vizualizari

 

Un tort foarte bun,simplu de preparat si cred dragut,sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandispan:
  • 5 oua mijlocii
  • 70 gr zahar tos
  • 60 gr zahar pudra
  • 125 gr margarina la temperatura camerei
  • 125 gr faina 00
  • 50 gr amidon
  • un plic de praf de copt
  • coaja de lamaie rasa
  • un pliculet de vanilie
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte de soia
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr amidon
  • 150 gr zahar
  • un plic de vanilie si inca o sticluta de aroma de vanilie
  • o coaja de lamaie
  • 150 ml frisca pentru batut
  • cocos ras
  • zmeura
  • Pentru baia pandispanului:
  • gem de zmeura diluat cu apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura:

Pentru pandispan am mixat intr-un bol margarina moale cu zaharul pudra,galbenusurile si vanilia,coaja de lamaie pana a devenit o crema.

Intr-un alt bol am batut spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul tos adaugat in ploaie.Am adaugat apoi crema de galbenusuri amestecand de jos in sus.Am cernut faina,amidonul si praful de copt si adaugat la spuma de oua tot amestecand de jos in sus cu o spatula de plastic.Am adaugat si 50 ml lapte de soia si pus intr-o forma de tort tapetata.

Am copt la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute aproape, fara sa deschid usa cuptorului.Am lasat sa se raceasca in forma,apoi am taiat trei felii si udat cu gemul de zmeura diluat cu apa.

Am pregatit si crema de vanilie,am pus pe foc laptele cu o coaja de lamaie pentru 10 minute,apoi am indepartat-o.Pana s-a incalzit putin laptele eu am amestecat intr-un bol cele 3 galbenusuri cu zaharul tos,vanilia,amidonul si am diluat cu laptele caldut si cu ajutorul telului amestecand cat pot de bine sa nu las cocoloase.Am pus toata compozitia pe foc si am amestecat pana s-a ingrosat,am lasat la racit acoperita crema cu o folie alimentara.

Am batut frisca si adaugat la crema mixata bine cu mixerul,am adaugat si sticluta cu aroma de vanilie,ca sa-i dau un gust mai bun de vanilie,am umplut tortul udat cu gemul de zmeura diluat,am asezat crema si acoperit cu cocos ras,am asezat si niste zmeura deasupra in cercuri.

Am facut si un trandafiras din pasta de zahar ramasa de la tortul meu cu gargarita si decorat in fata tortului,asa de frumusete,sper sa va placa! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura 236038
retete culinare - Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura 236039
retete culinare - Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura 236040
retete culinare - Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura 236041
retete culinare - Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura 236042
retete culinare - Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura 236043
retete culinare - Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura 236044
retete culinare - Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura 236045
retete culinare - Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura 236046
retete culinare - Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura 236047
retete culinare - Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura 236048
retete culinare - Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura 236049
retete culinare - Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura 236050
retete culinare - Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura 236051
retete culinare - Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura 236052
retete culinare - Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura 236053
retete culinare - Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura 236054
retete culinare - Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura 236055
retete culinare - Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura 236056
retete culinare - Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura 236057

COMENTARII (19)

Satisfyyourcravings 1

22.03.2014, 09:33

Suuuuper!

babi5 1

16.12.2014, 21:04

Xandrinne 1

24.12.2014, 08:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: