Tort cu crema de visine

de ana in Torturi, 28 Iun 2012 | 1981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • Pentru crema:
  • 700 ml frisca
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 500 gr visine fara samburi
  • 3 plicuri de gelatina
  • esenta de vanilie
  • zahar
  • Pentru sirop:
  • 150 ml zeama de compot
  • Frisca pentru ornat cca. 300 ml
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de visine:

Preparam blatul: Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Incorporam galbenusurile, uleiul si faina. Eu am copt acest blat intr-o tava dreptunghiulara, putin mai mica decat tava standard a  aragazului. O sa iasa o foaie subtirica.

Crema: Preparam budinca conform instructiunilor si o lasam la rece. Mixam visinile peste care adaugam zahar dupa gust.

Frisca mixata o incorporam in budinca racita. Compozitia obtinuta o impartim in jumatate, intr-o jumatate adaugam esenta de vanilie si un plic de gelatina (gelatina o hidratam cu putina apa, apoi o incalzim la micrunde cateva secunde), iar in cealalta jumatate adaugam piureul de visine si 2 plicuri de gelatina.

Asamblam tortul astfel: Asezam foaia de blat o insiropam, apoi intindem jumatate din compozitia de vanilie, adaugam crema cu visine peste care intindem compozitia de vanilie  ramasa.

Eu i-am dat forma unei carti, si am ornat cu frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de visine-0
Tort cu crema de visine-1

COMENTARII (15)

iri_iri 1

29.06.2012, 05:16

ce harnica ai fost

gaby_gabytza 1

29.06.2012, 09:33

Superb tortul

Sim0na 1

29.06.2012, 09:51

Si din asta vreau o bucata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04