Tort cu crema de zahar ars

de Miha in Torturi, 6 Apr 2011 | 22206 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Pentru crema:
  • 6 oua
  • 700 ml lapte
  • 6 linguri de zahar
  • 1 lingurita amidon
  • esenta vanilie
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar in cratita ( 22 cm diametru) in care vom prepara tortul. Cand zaharul a devenit lichid si a capatat o culoare aurie frumoasa, se da deoparte de pe foc si se intinde uniform pe fundul cratitei si putin pe peretii laterali. Se lasa la racit.

Se bat ouale cu zahar, se adauga amidonul, apoi laptele amestecat cu esenta de vanilie, putin cate putin, amestecand mereu. Compozitia obtinuta se toarna in cratita peste caramel si se da cuptor la foc mediu, pana crema incepe sa se inchege.

Intre timp preparam blatul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie se toarna peste bezea si se incorporeaza usor, apoi punem si faina amestecata cu praful de copt.

Turnam usor compozitia peste crema de zahar ars, usor inchegata si dam din nou la cuptor pana se rumeneste blatul.

Se scoate cratita din cuptor si se lasa sa se racoreasca. Punem un platou peste cratita si cu o miscare ferma rasturnam tortul, fara a ridica deloc cratita. Lasam la racit, apoi dam la frigider de preferat peste noapte, daca nu, macar cateva ore.

Tortul se poate servi ca atare sau ornat cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici si piscoturi