Tort cu crema de zahar ars

de Vyoleta in Torturi, 16 Aug 2011 | 2494 vizualizari

 

Un Tort cu crema de zahar ars care primeste laude intotdeauna!

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema avem nevoie:
  • 6 Linguri zahar
  • 500 Ml lapte
  • 2 Plicuri zahar vanilat
  • 1 Cana zahar
  • 1 Fiola
  • 4 Oua
  • Pentru blat avem nevoie :
  • 3 Oua
  • 3 Linguri faina
  • 3 Linguri zahar
  • 1 Lingura ulei
  • 1 Praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Cum se prepara reteta de tort cu crema de zahar ars

1) Caramelizezi zaharul(1 cana) intr-o cratita de 2-3 l si rotesti vasul,sa fie imbracati peretii.Lasati la racit

2) Amesteci ingredientele pentru crema apoi le torni in vasul tapetat.

3) Apoi o bagi in cuptorul preincalzit,la foc mediu aprox.30 minute,cat sa o coci pe jumatate.

4) Faci blatul:bati albusurile spuma cu zaharul,apoi adaugi si celelalte ingrediente.

5) Peste crema torni compozitia pentru blat si lasi totul la cuptor inca 30-40 minute.

6) Dupa ce tortul este gata,inchideti focul si mai lasati-l in cupor cam 30 minute pentru a nu se lasa,dupa care il scoatem punem un platou deasupra cratitei apoi rasturnam cu grija,

7) Nu scoatem cratita pana nu se raceste tortul cu crema de zahar ars.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de zahar ars 120818
retete culinare - Tort cu crema de zahar ars 120819
retete culinare - Tort cu crema de zahar ars 120820
retete culinare - Tort cu crema de zahar ars 120821

COMENTARII (16)

Rux 1

18.08.2011, 22:42

Arata superb si e o bunatate

nadina73 1

22.08.2011, 14:46

Bun venit arata minunat

Vyoleta 1

22.08.2011, 15:08

multumesc nadina73

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: