Tort cu crema de zahar ars

de Alinutza80 in Torturi, 10 Mai 2012 | 1980 vizualizari

 

Tortul asta l-am facut de Sf.Gheorghe dar nu am avut timp sa il postez

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de zahar ars:
  • 15 linguri zahar pentru caramelizat si tapetat cratita
  • 10 oua
  • 7 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 l lapte
  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca
  • bombonele de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Se pun 15 linguri zahar intr-o cratita, se caramelizeaza.

Crema:

Se bat ouale cu zaharul, vanilia si laptele si se toarna in cratita tapetata cu zahar caramel. Se pune cratita in cuptor minim 40 minute. Se verifica daca crema s-a inchegat.

Blatul:

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si vanilia si se bate in continuare pana se topeste zaharul, apoi se adauga faina, amestecand cu lingura de sus in jos. Se toarna compozitia de blat peste crema scoasa din cuptor, se introduce din nou cratita in cuptor si se coace aproximativ 30 minute. (se face un test cu scobitoarea) Se lasa sa se raceasca, apoi se pune vasul in frigider. Cel mai bine e sa stea de seara pana dimineata. Se rastoarna apoi tortul si se lasa cratita deasupra inca vreo doua ore, timp in care  siropul de zahar ars va insiropa si blatul de tort.

Se orneaza cu frisca si cu bombonele de ciocolata sau fiecare dupa preferinte.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de zahar ars-0
Tort cu crema de zahar ars-1
Tort cu crema de zahar ars-2
Tort cu crema de zahar ars-3
Tort cu crema de zahar ars-4
Tort cu crema de zahar ars-5
Tort cu crema de zahar ars-6
Tort cu crema de zahar ars-7
Tort cu crema de zahar ars-8
Tort cu crema de zahar ars-9
Tort cu crema de zahar ars-10
Tort cu crema de zahar ars-11

COMENTARII (24)

Sim0na 1

11.05.2012, 21:32

foarte bine arata!!

Alinutza80 1

13.05.2012, 14:04

mersi Simona

mihaelar63 1

14.05.2012, 22:24

Este preferatul meu
Vad ca ai ajutor de nadejde

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04