Tort cu crema de zahar ars

de Oana in Torturi, 28 Apr 2009 | 55879 vizualizari

 

Am facut mai demult acest tort, este absolut delicios!

Intai incingem cuptorul si apoi il lasam la flacara mica.

 

INGREDIENTE

       Crema de zahar ars:
  • 8 oua
  • 1 l de lapte
  • 8 linguri cu zahar pentru ars
        Blat:
  • 5 oua intregi
  • o cana cu zahar
  • o cana cu faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Intr-o cratita mai mare, caramelizam zaharul, si il plimbam bine pe marginile oalei pana e imbracata in zahar ars.

Ouale se mixeaza bine si apoi se adauga laptele, pana face spuma multa. Nu mai punem zahar si in compozitia aceasta (cand fac doar crema de zahar ars eu pun si peste oua 8 linguri cu zahar, dar acum nu e necesar). oala cu zahar ars o lasam la racit pana incepe sa se crape zaharul si sa faca zgomot.

Pentru blat, se mixeaza bine toate ingredientele.

In oala tapetata cu zahar ars turnam intai compozitia de lapte si apoi compozitia cu faina. Il bagam la cuptor pentru o ora. Compozitia s-ar putea sa se miste in cratita, dar nu-i nici o problema, opriti focul si scoateti cratita. Puneti un platou mare deasupra cratitei si o intoarceti cu fundul in sus fara sa ridicati cratita! O lasati asa, la rece, peste noapte.

Cand ridicati cratita, blatul va fi dedesubt iar crema de zahar ars deasupra si blatul frumos insiropat!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de zahar ars 1528
retete culinare - Tort cu crema de zahar ars 1529
retete culinare - Tort cu crema de zahar ars 1530

COMENTARII (5)

elena1988 1

04.03.2011, 17:05

jurcutileana 1

27.04.2014, 19:20

De recomandat sa-l imbracati in frisca si cu fructe ; porcolale feliate , kiwi etc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!