Tort cu crema de zahar ars

de Oana in Torturi, 28 Apr 2009 | 93697 vizualizari

 

Am facut mai demult acest tort, este absolut delicios!

Intai incingem cuptorul si apoi il lasam la flacara mica.

 

INGREDIENTE

       Crema de zahar ars:
  • 8 oua
  • 1 l de lapte
  • 8 linguri cu zahar pentru ars
        Blat:
  • 5 oua intregi
  • o cana cu zahar
  • o cana cu faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Intr-o cratita mai mare, caramelizam zaharul, si il plimbam bine pe marginile oalei pana e imbracata in zahar ars.

Ouale se mixeaza bine si apoi se adauga laptele, pana face spuma multa. Nu mai punem zahar si in compozitia aceasta (cand fac doar crema de zahar ars eu pun si peste oua 8 linguri cu zahar, dar acum nu e necesar). Oala cu zahar ars o lasam la racit pana incepe sa se crape zaharul si sa faca zgomot.

Pentru blat, se mixeaza bine toate ingredientele.

In oala tapetata cu zahar ars turnam intai compozitia de lapte si apoi compozitia cu faina. Il bagam la cuptor pentru o ora. Compozitia s-ar putea sa se miste in cratita, dar nu-i nici o problema, opriti focul si scoateti cratita. Puneti un platou mare deasupra cratitei si o intoarceti cu fundul in sus fara sa ridicati cratita! O lasati asa, la rece, peste noapte.

Cand ridicati cratita, blatul va fi dedesubt iar crema de zahar ars deasupra si blatul frumos insiropat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

elena1988 1

04.03.2011, 17:05

jurcutileana 1

27.04.2014, 19:20

De recomandat sa-l imbracati in frisca si cu fructe ; porcolale feliate , kiwi etc.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Pavlova cu crema de vanilie si fructe de padure