Tort cu crema de zahar ars

de delia64 in Torturi, 7 Mar 2013 | 1337 vizualizari

 

Acest tort este foarte apreciat de familia mea , il fac foarte des in diferite variante .
De obicei il ornez cu frisca , acesta am ales sa-l ornez cu portocale si banane. .

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • 5 linguri dulceata de cirese amare
  • pentru crema de zahar ars
  • 8 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 800 mililitri lapte
  • 5 linguri zahar pentru tapetat cratita
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

In cratita in care facem tortul punem cele 5 linguri de zahar la caramelizat , tapetam uniform peretii cratitei .

Crema de zahar ars 

Batem albusurile cu zaharul,  adaugam galbenusurile , zaharul vanilat si laptele  .

Rasturnam compozitia in cratita peste caramel si dam la cuptorul incins ,la temperatura de 180 de grade .

Cand crema este aproape inchegata  punem peste ea cele 5 linguri de dulceata de cirese amare.

Preparam blatul

Se bat albusurile spuma cu zaharul , adaugam galbenusurile ,faina  si praful de copt stins cu zeama de lamaie ,amestecam cu grija  de jos in sus .

Rasturnam peste crema si dam din nou la cuptor pana cand blatul capata culoare  rumena  si se desprine de peretii cratitei .

Lasam putin sa se raceasca in cratita si pe urma rasturnam pe un platou .

Ornam cu portocale si banane .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Blatul se insiropeaza cu siropul de la crema de zahar ars

2

Se poate orna cu frisca , fructe , dupa preferinta .

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de zahar ars-0
Tort cu crema de zahar ars-1
Tort cu crema de zahar ars-2
Tort cu crema de zahar ars-3
Tort cu crema de zahar ars-4
Tort cu crema de zahar ars-5

COMENTARII (18)

delia64

delia64 1

08.03.2013, 21:53

Ma bucur ca iti place Rocsi

Bya Ralu

Bya Ralu 1

06.08.2013, 19:28

babi5

babi5 1

28.08.2013, 21:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!