Tort cu crema de zahar ars

de delia64 in Torturi, 7 Mar 2013 | 2847 vizualizari

 

Acest tort este foarte apreciat de familia mea , il fac foarte des in diferite variante .
De obicei il ornez cu frisca , acesta am ales sa-l ornez cu portocale si banane. .

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • 5 linguri dulceata de cirese amare
  • pentru crema de zahar ars
  • 8 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 800 mililitri lapte
  • 5 linguri zahar pentru tapetat cratita
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

In cratita in care facem tortul punem cele 5 linguri de zahar la caramelizat , tapetam uniform peretii cratitei .

Crema de zahar ars 

Batem albusurile cu zaharul,  adaugam galbenusurile , zaharul vanilat si laptele  .

Rasturnam compozitia in cratita peste caramel si dam la cuptorul incins ,la temperatura de 180 de grade .

Cand crema este aproape inchegata  punem peste ea cele 5 linguri de dulceata de cirese amare.

Preparam blatul

Se bat albusurile spuma cu zaharul , adaugam galbenusurile ,faina  si praful de copt stins cu zeama de lamaie ,amestecam cu grija  de jos in sus .

Rasturnam peste crema si dam din nou la cuptor pana cand blatul capata culoare  rumena  si se desprine de peretii cratitei .

Lasam putin sa se raceasca in cratita si pe urma rasturnam pe un platou .

Ornam cu portocale si banane .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Blatul se insiropeaza cu siropul de la crema de zahar ars

2

Se poate orna cu frisca , fructe , dupa preferinta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400